Wysłany: 12-08-2005, 15:59 czy składac BMW M3 GTR??
witam wszystkich jako ze jestem jeszcze zielony w sprawach modeli RC chciałem zasięgnąc opinii na temat oferowanego teraz w magazynie radio control modelu BMW M3 GTR moge tylko dodac ze bedzie miał silnik PRO 12 BZX o pojemnosci 2,11 cm3 sprzęgło odsrodkowe dwa biegi i rozruch mechaniczny zastanawiam sie czy bedzie on porównywalny z modelami oferowanym przez carsona i tamiya pozdro
Dukat []
Wysłany: 13-08-2005, 11:24
Jeśli chcesz znać moje zdanie to odradzm kupno tego zestawu. Zapłacisz dużo drożej, niż za zestaw w sklepach modelarskich, a na dodatek będziesz musiał czekać na kolejne części. Kolega kupuje co tydzień kolejny numer z Subaru WRC i teraz do tego wszystkiego musi jeszcze dorzucić 80 zł na akumulator i ładowarkę. W sumie całe subaru będzie go kosztować jkieś 1500 zł. Za taką cenę dostaniesz dużo lepszy model w sklepie modelarskim, albo kupisz go przez neta.
capel []
Wysłany: 13-08-2005, 16:06 nie kupujcie tego !!!
kupiłem pierwszy numer gdy przeglądałem go zauważyłem ilość ukazujących sie numerów jest ich 65 co wychodzi razem 649.35 zł i dodatkowo czeba sobie kupic serv odbiornik i radi za kture trzeba zapłacić 239 zł dodajcie sobie te ceny za tą sumę można by kupić bardzo dobre autko
Olo []
Wysłany: 14-08-2005, 04:01
Dokładnie, i nie wiadomo co to za firma i jakość???
A jak przegapisz jeden numer nie kupisz to autko nie jeździ
speed_pn []
Wysłany: 14-08-2005, 16:00
Witam, co do tego BMW moim zdaniem jesli ktos nie ma kasy a lubi sie pobawic w cos tego typu to osobiscie polecalbym mu skladanie tego auta. Wiadomo ze przeplaci i to nie malo ale fakt jest faktem i nikt tego mi nie powie ze lepiej jest wydac mala kase co jakis czas niz odrazu calosc :/ Ja moglbym sobie pozwolic na zakup modelu w calosci ale chce miec jakas satysfakcje i postanowilem ze bede go skladal od zera no to chyba tyle na ten temacik.. acha czy ktos mi powie jaka jest stronka tej gazetki? czy wogole jest juz? Pozdrawiam wszystkich!
Gismo_PL []
Wysłany: 16-08-2005, 03:27 Re:
Jeśli chodzi o adres strony gazetki to wystarczy kliknąć tutaj . Mam nadzieję, że chodzi o tą gazetkę.
Pozdro......
speed_pn []
Wysłany: 16-08-2005, 08:24
no niestety nie o ta strone mi chodzi konkretnie mowiac szukam polskiego odnosnika do tej strony http://www.salvat.com/pag...=8&id_modelo=31 jest to stronka gazety ktora wlasnie prezentuje owe BMW do skladania ktore ma byc u nas w sklepach a wlasciwie juz powinna byc dostepna tyle ze w Poznaniu jakos jeszcze nie moge jej znalezc :/
MonsteR_TrucK []
Wysłany: 16-08-2005, 10:49
ja też odradzam bo to strata kasy (przepłata) a można kupić fajne auta już kompletne ;] a ja też chciałem zbierać ten magazyn ale wole monstery, bo jeden samochód mam namałym podwoziu (bmw gtr) ale nie moge jeżdzić po piachu bo natrafie na kamien to sie zatrzymuje i kola wisza w powietrzu tylne i trzeba go podniesc i przestawić i nudna jazda taka =(
[ Dodano: 16-08-2005, 10:50 ]
(bmw m3 gtr)
balcer2000 []
Wysłany: 16-08-2005, 17:18 No ja też kupuje tą gazete i myśle że to fajna sprawa.
Mama tylko takie zapytanie . Czy paliwo modelarskie można czymś zastąpić czy trzeba je stosować. A co do ilości numerów gazety to będzie ich 15 , a po 15 numerku będą części ale dodatkowe jakieś światła , opony sportowe itd. Tylko cena kolejnych numerów nie będzie stała . http://www.hachette-collections.com/bmw.htm tu jest troche więcej o tym. Cały zestaw wynieść powinien jakieś 800zł max. 2 Numer będzie po 24 -25zł 4numer bedzie dość drogi bo będzie zawierał części silnika i będzie kosztował 40-45zł ale potem cena spadnie do 25zł.
[ Dodano: 16-08-2005, 17:31 ]
A i jeszcze jedno zgadzam się całkowicie z speed_pn. Masz racje że to będzie piękna sprawa móc sie pochwalić własnoręcznie skleconym modelem BMW. A co do tej ceny to kto wie czy tak naprawde będziemy przepłacać ale ja sie zawziełem i będe czatował na kolejne numerki. Firma zapewnia że w ciągu 7 miesięcy dostarczą do kiosków wszyskie potrzebne części (bez nadajnika i zestawu do zapłonu ) spoko. Dzwoniłem do wydawcy. Bez przesady gdyby całość kolekcji było zawarte w 65numerach to wychodzi prawie 3LATA. Fakt 3lata będzie gazeta ale z dodatkowymi podzespołami.
speed_pn []
Wysłany: 17-08-2005, 00:57
Dzieki za poparcie mam pytanie czy ta gazeta to bedzie tygodni dwutygodnik czy miesiecznik? no i czy juz znalezliscie 1 numer tej gazety bo ja jakos w Poznaniu tego nie widze co mnie niepokoi niestety..
balcer2000 []
Wysłany: 17-08-2005, 11:34
Spoko. To troche dziwne że w Poznaniu nie ma jeszcze tej gazety, bo w takim małym miasteczku jak IŁAWA (niedaleko olsztyna) kupiłem ją 7dni temu !!. Prawdopodobnie gazeta będzie przez kilka tygodni dwutygodnikiem a potem tygodnikiem. bo teraz następny numer będzie można kupić za jakieś 7dni. Musisz zapytać się u siebie w Poznaniu czy ta gazeta wogóle była. Ale spoko będzie jeszcze podobny numer też będzie koło i część amora to sobie kupisz dwa i będzie po sprawie. W pierwszym numerku była płyta DVD z opisem kompletnego przebiegu procesu składania BMW jest pokazane wszystko od sklejenia koła po pierwszy rozruch . Maszynka jest po prostu bombowa. I co fajna sprawa rozpędza się do 80KM/h a inne modele które przegądałem ciągną tylko 45-50. Ten model jest już poddany przeróbce
pavii []
Wysłany: 17-08-2005, 13:15 GTR
Hmm mam juz 1 numer tej gazetki ;/ i mam dylemat jak widze nie tylko ja mam http://www.salvat.com/pag...sp?id_modelo=31 Widzicie tych numerow jest sporo przymijmy ze srednia cena bedzie 24 za numer to daje nam sporo ponad 2,000 zł wiec nie wiem czy jest sens.. zobaczymy jak w nr2 bedzie rozpis prenumeraty. Hmm.. jesli sie myle to niech ktos mnie wyprowadzi z tego ;D
[ Dodano: 17-08-2005, 13:42 ] http://www.hachette-collections.com/bmw.htm hmm a tu w zakladce "commandez" po lewej stronie zapisali troszke inaczej nr2 bedzie kosztowal 36 zl ??? czy tam 6 funtów pozniej numer z silnikiem bedize kosztowal 39.80 ????? hmm masakra ;] a na koncu napisali ze w 7 miesiacach sie zmieszcza ?????? zobaczymy jak to bedzie ale cos mi sie wydaje ze wole odkladac ;] co miesiac 100 zl i kupic sobie cos takiego szybciej i taniej .. tylko zastanawia mnie fakt dlaczego to cos jezdzic ma 80km/h a inne modele tej klasy czasami nawet z silnikiem 2.5ccm sa o wiele wolniejsze ???????
balcer2000 []
Wysłany: 17-08-2005, 14:19
no fakt kurde że troche tego jest:( . I troche to nie jasne jest wszyskto. Bo piszą że w 7 miechach się zmieszczą. Hmm możę polska edycja będzie inna:D . Zobaczymy co przyniesie drugi numer i wtedy zdecyduje.:)
Domino []
Wysłany: 17-08-2005, 16:27 bmw gtr
Witam, do tej pory uważnie czytałem co macie do powiedzenia na temat tego auta. Jednak zastanawia mnie gdzie jest pies pogrzebany, a mianowicie ile czasu i pieniędzy bedzie on kosztować. Wewnątrz pierwszego numeru na kartonowej okładce na samym dole jest napisane, że kolekcja liczy 90 numerów. Jak mam być szczery to zarówno ilość numerów, jak i całościowa cena może powalić. Inna sprawa to dostępność kolejnych numerów. Po kupieniu powiedzmy połowy kolekcji będe musiał czatować pod kioskiem by nie przegapić kolejnego. Macie może rozeznanie na temat ilości numerów jak i ich dostępności. Pozdrawiam Domino
speed_pn []
Wysłany: 17-08-2005, 17:40
Domino wydaje mi sie ze w tym wypadku najlepiej jest zaprenumerowac sobie ta kolekcje zeby sie nie martwic brakiem jakiejs czesci.. z drugiej strony jesli przegapi sie jakis numer mozna bez problemu daną czesc dokupic w sklepie modelarskim wiec zawsze jest jakies rozwiazanie. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum