Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
czy składac BMW M3 GTR??
Autor Wiadomość
tomikula
[]

Wysłany: 05-05-2007, 12:53   

Ja jestem jednym ze zbieraczy tego modelu :P Moim zdaniem jest super, pod koniec maja skończy sie prenumerata i będzie można odpalić samochód. Ja już go odpalałem na innym silniku i super daje sobie radę na torze, tylko trzeba dobrze wyregulować zawieszenie. Części może na pierwszy rzut oka nie wyglądają za dobrze ale jak byłem tydzień temu w Niemczech gdzie właśnie nim jeździłem to inni konstruktorzy podziwiali go, nie wierzyli że jest on z prenumeraty. Naprawdę był to moim zdaniem super wybór, a co do ceny to właśnie lepiej że rozdzielili to na raty bo inaczej nie kupiłbym tego, a tak to powoli sobie zbierałem i gotowe. Za miesiąc napiszę wam jak sie sprawuje już całkowicie złożony silnik.

Jakub Kowalczyk 

Wysłany: 05-05-2007, 13:37   

słyszałem ze ten silnik jest dość kiepski, na razie możesz sobie szaleć ale pomyśl o częściach zapasowych bo jak Ci się coś popsuje to kapota

tomikula
[]

Wysłany: 05-05-2007, 15:28   

W Niemczech jak byłem to jeździłem nim przez tydzień dzień w dzień, jak narazie części mechaniczne są nie ruszone, nie wiem jak będzie działać silnik który dostanę, ale jak nawet padnie to sie zakupi nowy :)

sirpasztet
[]

Wysłany: 22-06-2007, 12:29   

Można odpalić samochód bez tłumika? Czy zaszkodzi to silnikowi?

Jakub Kowalczyk 

Wysłany: 22-06-2007, 13:50   

nie odpalisz na długo bez tłumika bo nie będzie ciśnienia w baku

sirpasztet
[]

Wysłany: 09-07-2007, 12:46   

Mój samochód już prawie dotarty, wczoraj śmigał, a dzisiaj chcę go odpalić i patrzę że ma przepaloną świecę. Dlaczego tak się stało? Wczoraj chodził idealnie. Jaką świecę kupić? Ktoś mógłby coś polecić?

wiezien4891
[]

Wysłany: 31-10-2007, 14:24   

Witam wszystkich:)
Ja też jestem zbieraczem tego BMW i w sumie jestem zadowolony, choć na tą chwile mam złożone tylko 1/3 modelu. ale w piątek mam zamiar przysiąść z kumplem i go złożyć i uruchomić (zbieramy we dwóch).
Wiem że ta prenumerata to kiszka i w ogóle, ale umówmy sie, dla człowieczka, który nie miał z tym nigdy styczności, to dobry początek i sprawdzian czy to mnie wkręci. A cena ok 3600z (tak wynika z moich wyliczeń) rozłożona na 2 lata (a w moim przypadku podzielona na 2 bo zbieram z kumplem) to chyba całkiem spoko.
Planujemy kupić drugi samochód (ale już jak każdy normalny człowiek w sklepie).
tylko takie pytanie: Czy silnik się dociera na specjalnej mieszance z większą ilością oleju? Wogóle co do paliwa na dotarcie są jakieś wskazania?

Jakub Kowalczyk 

Wysłany: 31-10-2007, 16:36   

opcja SZUKAJ !

wiezien4891
[]

Wysłany: 02-11-2007, 11:24   

Szczerze mówiąc to spodziewałem się więcej wyrozumiałości no i chęci pomocy :? , bo chyba po to jest to forum?
Szukałem, ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazłem :( , oprócz tego że można używać paliwa z większą ilością olejów.
Ale może ktoś wie na jakim paliwie powinno się docierać silnik?

dafi 

Wysłany: 02-11-2007, 17:38   

Silnik się dociera na takim paliwie na jakim ma się zamiar w przyszłości jezdzić

wiezien4891
[]

Wysłany: 05-11-2007, 12:57   

Czyli inaczej niż podejrzewałem.
Dzięki wielkie :D
A co do BMW to jeszcze go nie złożyłem, ale jak uruchomię to się podzielę warzeniami :)

[ Dodano: 08-11-2007, 09:58 ]
Słuchajcie, po długich poszukiwaniach znalazłem to czego szukałem, a konkretnie oznaczenie modelu podwozia i silnika tego całego BMW z gazetki.
Model: TS-4n PRO V2
Silnik: PRO 121 KB
Szczerze mówiąc nic mi te symbole nie mówią. Jeżeli komuś coś mówią będę wdzięczny za jakąś wypowiedź, rady, albo oceny tego sprzętu z gazetki.

[ Dodano: 08-11-2007, 11:33 ]
P.s. jest to model firmy Thunder Tiger

dedek 

Wysłany: 17-02-2009, 16:37   Bmw M3 Gtr!! SILNIK!!

fakt faktem ze post jest stary. Ale chcialem naprostowac kilka osob onoscnie modelu Thunder Tiger
po pierwsze posiada on dobry, wysokiej klasy silnik PRO 12 BZX ktory obecnie kosztuje 169.00 EURO!!! tutaj jest link dla niedowiarkow!

*ciach ciach*

Jak ktos niewie to niech nic nie mowi o czesciach zamiennych, bo takie czesci sa oczywiscie dostepne.. Sa nawet elementy tuningowe (aluminiowe) i jest tego sporo.. oczywiscie daje link do sklepu w warszawie gdzie sie mozna w takie czesci zaaopatrzyc..

*ciach ciach*

Cena oczywiscie byla wyzasza, poniewaz model byl w czesciach i byl promowany przez kolekcje. Ale warto bylo zlozyc to autko ze wzgledu na to ze mozna bylo dokladnie poznac budowe tego sprzetu. Dzieki temu teraz potrafilbym zlozyc samodzielnie kolejny model.. Autko jest naprawde dobre, jest dopuszczone do zawod.. a wiec czego chciec wiecej? ;] zdecydowanie polecam.

To ze firmy hpi czy jakies inne sa znane na calym swiecie to naprawde nic nie znaczy.. HPI oferuje zdecydowanie gorsze silniki do niektorych modeli niz ten ktory byl skladany do bmw m3 gtr w kolekcji.. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu