Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Citroen Xsara WRC 2004 XBG TGS-R
Autor Wiadomość
oskaros21
[]

Wysłany: 01-01-2007, 20:29   Citroen Xsara WRC 2004 XBG TGS-R

witam, mam pytanie , co myslicie o tym modelu bo mi sie wydaje spoko tylko nie zabardzo wiem jaka jest jego cena, nizej podaje link do tego modelu Citroen Xsara WRC 2004 XBG TGS-R

http://www.zabawki-modele...4c43dd49b6fb240

i jeszcze jedno, czy ktos moze wie ktory model jest szybszy i lepszy czy ten citroen xsara czy nitro 3 evo rs4

pozdrawiam

bikeman1
[]

Wysłany: 20-01-2007, 09:11   

cena bedzie to prawdopodobnie w granicach 140-1500zl.

ja mam Tamiya TGS ze zmienionymi żebatkami przekladni na Tuningowe, poprzez co mam model identyczny jak TGS-R :) , bo wlasnie w tych zebatkach jest roznica miedzy TGSem a TGS-R. Model jest naprawde spoko. Dobrze mi sie nim jezdzi. jesli cos bedziesz chcial sie konktetnego dowiedziec to pytaj.

Nie wiem ktory jest szybszy bo nie jezdzilem rs4. TGS-R ma predkosc max 60km/h

ZakaMareK 

Wysłany: 13-11-2008, 14:48   

hej bikeman1
mam pytanie do Ciebie. lub kogokolwiek, kto zna odpowiedź i ma ochotę jej udzielić :)

mam TGS-R i chciałbym założyć dwubiegową skrzynię. widziałem takie pełne zestawy np. do TG-10 ale jak na razie nie spotkałem takich do TGS-R. nie wiesz, czy są w ogóle dostępne? a może znasz jakiś numer katalogowy czy coś w tym rodzaju?

spotkałem co prawda upgrade w postaci innych kół zębatych do skrzyni standardowej. wydaje mi się jednak, że dwubiegowa skrzynia bardziej mnie zadowoli, bo nie ograniczy mi przyspieszenia na starcie a jednocześnie po zmianie biegu pozwoli rozwinąć większą prędkość max. a może się mylę? może są też minusy (poza ceną...)?

model mam krótko, może doradzisz, co warto jeszcze zmienić a czego nie ruszać? co się sypie? podziel się doświadczeniami, plizz.

pzdr
8)

Odpowiedz do tematu