Kubas1234
Wysłany: 02-01-2008, 13:04 Carson cs-4 Dziwne zachowanie Pomocy! Pliss zajrzyjcie
Witam
Mama taki problem otóż Mam samchód spalinowy Carson CS-4
i mam taki problem gdy go zapale powoli ruszam to jedzie normalnie i gdy nagle przygazuje
to nagle jedzie tak powoli a slychac ze silnik jest na ful obrotach bo tak głośno wtedy chuczy i caly czas tak chuczy no tak jak bym trzymal caly czas na full gazie nawed jak dam hamulec i pochwili zaczyna sie przegrzewac silnik bo sie powili zaczyna z niego dymic not ja szybko gasze autko po chwili zapalam i znów to samo co robic prosze o pomoc
A sprawdzales zębatki i serwo gazu ? Moze ciegna hamulca/gazu sa wyjatkowo zle ustawione i blokuja sie wymiennie przy okazji niszczac tarcze i prawdopodobnie zebatki (chociaz nie wiem jakie masz).
Radze na wylaczonym silniku sprawdzic, czy po przygazowaniu hamulec i gaz wracaja na swoje pozycje i czy wtedy autem da sie ruszyc (popychajac reka )
Od kilku dni mam spaline - wczesniej kilka elektrykow - (carson off-road fighter 2 w budzie cx4-b), ale kazda spalina wymaga odpowiednich regulacji i czesto nadludzkiej cierpliwosci. Takie to hobby.
U siebie musze poprawic styki serw - kilka dni temu ledwo go zlapalem jak jechal na oko 50km/h a dzis jadac w moim kierunku stanal metr przede mna a drugi raz musialem go potraktowac z buta bo z rownie duza predkoscia chcial trzasnac centralnie w sciane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum