Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Budowa Modelu krok po kroku
Autor Wiadomość
djpiatek

Wysłany: 08-04-2008, 22:39   Budowa Modelu krok po kroku

Witam wszystkich ;) Nazywam sie Rafał i zaczynam przygodę z modelarstwem spalinowym, zawsze kochałem te hobby i zaczynam je realizować, czyli wniosek z tego, że jestem początkującym a żeby mieć jeszcze większa frajdę z tego hobby postanowiłem złożyć swój model. Wiem że jest wielu ludzi co radzili by mi kupić model w częściach i go złożyć ale ja chcę mieć tą frajdę i już. Kupiłem sobie na allegro podwozie (nizej fotki) i nie wiem co dalej na allegro jest silnik z szarpanką 2,5 ccm myślicie ze będzie dobry? chciał bym aby mój model był BARDZZOO SZYBBKII :D co mam jeszcze do niego kupić (oczywiście serwo i odbiornik to wiem)??

podwozie.jpg
Plik ściągnięto 2625 raz(y) 11,45 KB

podwozie1.jpg
Plik ściągnięto 2625 raz(y) 8,79 KB

stig333 

Wysłany: 08-04-2008, 23:11   

Nie wiem czy szybka spalina to dobry pomysł na pierwsze auto ale dobra. Napewno musisz dokupić nadajnik, koła, karoserie, silnik z tłumikiem, żarnik i butelkę na paliwo. Więcej nie powiem bo nie znam się na spalinach.

djpiatek

Wysłany: 08-04-2008, 23:25   

tylko teraz jaki silnik dobry i aby nie był drogi i jakie koła do mojej wycigóweczki:)

Wojtek Bartula 

Wysłany: 16-04-2008, 21:46   

Jako pierwszy model to nie przesadzaj z szybkością a spaliny i tak są dość szybkie w porównaniu z elektrykami (nielicząc bez szczotek) a z tego co widziałem na zdjęciach to jest tuba model off road a nie on road przynajmniej zawieszenie takie sprawia wrażenie (dosc długie amortyzatory. musisz dokupić 2 serwa (skręu i przepistnicy) apke pakiet koła karoserie paliwo silnik (nie wiem czy do tego modelu podejdzie skrzynia dwu biegowa)

Mam miałem:
TT-01 BMW M3
Subaru Impreza BYCMO

WRT - Wawel Rally Team

Kuba1004 

Wysłany: 16-04-2008, 22:16   

wygląda na podwozie od bagusa więc silnik nie większy niż 3,5cm3 powinien się mieścić ale nie jestem pewien jakie mocowanie masz tam, skrzynia 2 biegowa do bagusa nie jest zalecana bo wtedy to traci sens buggy zupełnie inaczej jeździ z środkowym dyferencjałem a skrzynią
paliwo nie więcej niż 25% nitrometanu, dodatkowo ze 2,3 świece, pakiet 6v do odbiornika lub koszyczek i akumulatorki AA, wyłącznik zasilania do modelu i to co koledzy wcześniej wymienili

Patryk Rybarczyk 

Wysłany: 09-06-2009, 16:40   

http://www.zabawki-modele...beb59875f92a26f

Dazzler nitro team

Odpowiedz do tematu