colin122
Wysłany: 29-03-2011, 21:32 Jaki czołg na początek 1:16
Witam.
Już od dawien dawna chciałem kupić sobie czołg RC. Miałem wcześniej wiele modeli samochodów spalinowych oraz parę helikopterów. Teraz postanowiłem kupić czołg - nie za drogi na początek. Zastanawiam się czy te czołgi z allegro są dobre. Interesują mnie min.
Panthera, Tiger, Snow Leopard i Walker Bulldog
Linki :
http://alegro.pl/czolg-pa...1528741947.html - Panthera
Nie wiem czy czołgi przeżyją Błoto, Wodę i piasek ...
Oczywiście nie będą to jakieś ekstremalne warunki.
Teraz pada pytanie czy warto ? A jeśli tak to który ... Widzę, że różnią się tylko Budą , Rozmiarami , Zawieszeniem i gąsienicami . Oraz środkiem ciężkości co będzie wpływało na ( + ) w pokonywaniu wzniesien.
Tak na pierwszy rzut oka podoba mi się panthera i snow leopard
Potem oczywiście mógłbym powymieniać plastiki na metal, albo od razu kupić wersje z metalowymi przekładniami i gąsienicami.
Nie mam pomysłu ;P Pomóżcie heh ^^ może ktoś ma jakiś z wyżej wymienionych modeli ?
Inne propozycje mile widziane ;D
Pozdrawiam Colin
Nie mam doświadczenia w czołgach, lecz te co wymieniłeś wydają mi się na zabawki ;p
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
colin122
Wysłany: 04-04-2011, 18:01
No inne są już za drogie hehe ^^
Może znacie jakieś lepsze - jeżeli te to zabawki ;P
Cena może być trochę wyższa choć nie za bardzo ;D
Chociaż myślę że po wymianie układu napędowego na metalowy będzie się na coś nadawało ;D ( przynajmniej tak myślę ) ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum