Witajcie jestem nowym użytkownikiem tego portalu. Generalnie moje modele to modele czołgów w skali 1/16 w wersji RC ze szczególnym uwzględnieniem rozwiązania napędu czołgów. Otóz w kazdym z nich zamontowane sa 2 biegi. Jeden normalny do jazdy po równym terenie natomiast drugi do jazdy po blocie piachu itp. Chyba wystarczy tej teori.
Jesli macie ochote to proszę pooglądać krótkie filmiki:
Powiem tam przywykłem do oglądania znacznie szybszych modeli RC, ale nie spodziewałbym się tak pozytywnego wrażenia jakie zrobiły na mnie pańskie filmy.
Mam tylko jedno zastrzeżenie, czy aby ten bieg 'wolny' nie jest ciut za wolny?
Naprawde świetne modele
Naszło mnie jeszcze takie jedno pytanie dlaczego akumulator jest 'przyczepiony' na wierzchu czołgu?
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Witam
Nareszcie ktos odpisał. Co do czołgów i ich szybkosci to generalnie nei sa to samochody RC. Standardowo maja załozone biegi umozliwiajace jazde po latwym terenie i rzeczywiscie w miare szybko sie poruszaja. Natomiast jesli sprobowalby Pan na standardowym przelozeniu wjechac w bloto moze sie PAn lekko zawiesc. Do tak cioezkiego terenu potrzebne sa bardzo duze przełozenia zeby wlasnie czołg mogł sobie sprawie poradzic w takim terenie. I do tego wlasnie służa te biegi.
Czemu akumulator na gorze? Bo w środku nie ma juz miejsca.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum