niestety pianka odpada ponieważ trenuje do rajdów a tam dopuszczone są tylko opony gumowe
a fajnie jest jeżdzić na tym na czym sie trenuje.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Los Desperados Rally & Racing Team
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 23-01-2007, 16:25
czyli radiale sa Ci potrzebne, spróbuj kupic opony z twardszej gumy, np. zobacz na opony firmy pro-line model "Opony Packin' Heat bez felg 26 mm" (24mm nie znalazłem)
Tomek []
Wysłany: 01-02-2007, 22:13
Sory że tak puźno ... ale wpadłem na pomysł co może być tego przyczyną. Przyczyną może być zła zbieżność lub pochylenie kół.
zgadza sie dodam jeszcze ze styl jazdy ostry i gwałtowny przyczynia sie do tego.
ustawienie modelu pod siebie zajeło mi troche czasu i teraz kiedy sie w miare zachowuje to pozostał problem ogumienia.
ale.
zastosowałem twarde gumowe wkładki zamiast tej gąbkowej tandety i oponki przestały "kantowac" co znacznie wydłużyło ich zywotność.
przyblokowałem troszke dyfer z przodu i koła przestały tak "buksować" ale zwiekszył sie promien skretu (nieznacznie ale) co przy rajdach szczegolnie w deszczu i/lub na sniegu ma swoje plusy. i tak model idzie bokiem jest troszeczke bardziej nerwowy w prowadzenu ale bardziej przewidywalny.
narazie problem złagodzony ale jak bedzie znowu sucho to pewnie powruci.
i pozostanie zorganizować sobie sponsora
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Przemek nie bardzo wiem ktore są pierwsze.
to górne zdjęcie to CARSON'Y te sie fajnie trzymaja asfaltu szczegulnie jak sie je wcześniej troszke papierem ściernym zeszlifuje i dobrze rozgrzeje(skatowałem 3 komplety)
mialem jeszcze slicki i jodełke.
dolne zdjęcie to intermediaty el taniocha Tamiya - te to dopiero jest miernota.
skatowałem jeszcze kilka rodzaji opon HPI.
teraz zastanawiam sie nad take-off lub muchmore. ale to droga impreza i niewiem czy warto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum