Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 69 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-09-2007, 15:16 Nakładki z PCV do Driftu??
Witam wszystkich.
Zastanawiałem się nad tymi nakładkami.
Ktoś kiedyś pisał, że fajnie się driftuje. Z czego je zrobić?
Pewnie najlepiej z rurki PCV tylko, że ona ma średnicę 50 mm a felga 52 mm.
Po założeniu takiej nakładki koło wygląda jak wybrzuszone po bokach.
Może macie jakieś doświadczenie.
Pozdrawiam.
_________________ DT-02 SUPER FIGHTER G
TT-01 FERRARI FXX
TL-01B TWIN DETONATOR
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Sie 2006 Posty: 149 Skąd: Chrzanów
Wysłany: 09-09-2007, 18:20
aj z pcv tez nie mam doświadczenia ale polecam taśme izolacyjną tylko koniecznie obklej 4 koła ma z obklejonymi 2 (mam namysli tył) to model sie kreci w kółko i nieda sie jeździc
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Gru 2006 Posty: 69 Skąd: Warszawa
Wysłany: 09-09-2007, 20:10
Mam kpl. kół oklejonych taśmą malarską (gdzieś wyczytałem, żę papierowa jest lepsza, choć wątpię ze względu na wytrzymałość). Jeszcze tych kół nie testowałem. Wydaje mi się, że na asfalcie długo na nich nie pojeżdzę a w domu to i na zwykłych ładnie się ślizga na parkiecie.
_________________ DT-02 SUPER FIGHTER G
TT-01 FERRARI FXX
TL-01B TWIN DETONATOR
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 09-09-2007, 20:33
poszukaj z ABSu nakładek maja średnice wewn. 52mm lub nakłądek z pcv w serwisie aukcyjnym
najlepiej sie driftuje na tasmie izolacyjnej (elektryczna) lub pakowej. musi być wytrzymała na przegrzanie. ale nie polecam nie da sie później oczyścić opon z resztek taśmy i taśma podczas jeżdżenia nierówno sie zużywa co powoduje nie najlepsze prowadzenie modelu.
lepiej zrobić nakładki na opony samemu (średnica rury jest niestety 0 2mm za mała jak felgi i albo ucinasz felgi albo rozciągasz rurę na gorąco.
możesz kupić gotowe wkładki lub kompletne koła i to rozwiązanie polecam. niestety cena troszkę zniechęca
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Nie wiem czy znajomy jeżeli jesteś z Wawy.
to jest w bielsku pod Sarnim Stokiem
krzychm
Wysłany: 26-08-2009, 17:24
ok a co jeśli rura ma większą średnice od felgi o 1 mm ???? rozciąć i troszeczke zwęzić ???? co ze złączeniem ?????? i jak rurke przytwierdzić do felgi ????
Przykleić kropelką
a jak masz za szeroką rurę to raczej poszujkaj innej, bo ciężko będzie ją na gorąco zwęzić (żeby nadal pozostała idealnie okrągła ), albo obklej izolacją felgę i wtedy przyklej pcv, ale... wątpie w wytrzymałość takiego łączenia
Nie uważacie, że bzdurą jest bawić się w nakładki na koła i taśmy etc.?? Chyba, że bierzemy pod uwagę tylko próbę w drifcie. A jeżeli nie to ja ze swojej strony proponuję opony typu HPI T-Drift, Tamiya Super Drift Tyre , Yokomo Super Drift Tire Zero One R, HPI T-Drift RADIAL. W końcu po coś zostały stworzone nie?
Trzeba kombinować żeby mieć, bo bardziej opłaca się wydać na opony do driftu niż męczyć się z taśmą czy PCV, no ale o tym kto co kupi, bądź zrobi nie powinno się rozmawiać, każdy ma swoje zdanie, ja jestem drifterem i preferuję opony do driftu, i przede wszystkim mogę stwierdzić że różnica jest kolosalna jeżeli chodzi o jazdę
Pozdros
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum