Wysłany: 11-02-2007, 19:29 Jakie oponki ze sklepu ATY najlepsze na wykładzinę.
Witajcie
Jakie oponki ze sklepu ATY używacie/ testowaliście na wykładzinie i które polecacie? W przeliczeniu w granicach 80 zl.
Proszę o informacje.
Z góry dzięki
Tak jak ktoś już wspominał to na wykładzine najlepsze są slicki
Patryk Rybarczyk Pomógł: 13 razy Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 179 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15-02-2007, 17:10
Wiadomo że najlepsze są sliki (chyba żę piankowe oponki) Ja mam takie ale niejestem z nich do końca zadowolony ponieważ przy ciup większej prędkości model się jednak ślizga, ale chyba jest to spowodowane tym że są za twarde wkładki (hard) ale sądzę że gdyby wsadzić np.medium lub soft to było by lepiej!!
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 15-02-2007, 17:17
albo jeździć przy wyższych temperaturach,wkładki są w dużej mierze po to żeby opony stykały się maksymalnie dużą powierzchnia z podłożem bez wkładek opony się rozszerzają na środku przy większych obrotach.
Opony 1:10 bieżnik V
I okazało się, że to był najgorszy wybór - przy najmniejszej prędkości model przewracał się na bok na zakrętach, a przy większych leciał w powietrzu (bokiem), na koniec najczęściej dachując.
Opony Muchmore Absolute 24mm, 32 shora
Felgi zamknięte Muchmore 24mm, typ B twarde
Wkładki Muchmore na dywan, A czerwone, z proszkiem
Płyn do opon TC-2 Jack the Gripper aplikator
Co myślicie?
I jeszcze jedno pytanie jak odnosi się np. 32 w skali shora do np. 24r? jest jakiś przelicznik czy coś?
_________________ "wmark"
Jeszcze tu wrócę...
dafi Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Lut 2006 Posty: 174 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-02-2007, 13:58
Jakub Kowalczyk napisał/a:
albo jeździć przy wyższych temperaturach,wkładki są w dużej mierze po to żeby opony stykały się maksymalnie dużą powierzchnia z podłożem bez wkładek opony się rozszerzają na środku przy większych obrotach.
Z wkładkami lub bez opony się rozszeżeją przy większych obrotach jeśli nie mają taśmy wzmacniającej( mówimy tu o modelach torowych ). Większość opon typu slick ma taśmę wzmacniającą.
Jeśli chodzi o opony wybrał ciut bardziej miękkie np. 28
Daniel Rzeszutko Pomógł: 33 razy Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 464 Skąd: Tarnow
Wysłany: 18-02-2007, 18:56
wiekszosc zawodanikow jeździ na miekkszych oponach. Ja np na 24
Mam jedną wątpliwość czy posługujemy się ciągle tą samą skalą twardości oponek? Różnica między 20 a 28, 32 jest znacząca.
Słyszałem, że 20r, 24r, na dywan a wyżej na asfalt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum