Wysłany: 10-04-2009, 13:17 Failsafe ANSMANN - jak zaprogramować.
Jak w temacie.
Po niemiłych przeżyciach postanowiłem się doposażyć w powyższe. Kumpel mi przyniósł, ale mam kłopot, bo difoltowe ustawienia są niestety wręcz przeciwne do oczekiwanych. Po utracie zasięgu gaz jest ustawiany na 1/3 gwizdka...
// Ciach ciach - nie wolno dawać linków do innych sklepów - wybacz.
Dokładnie taki failsafe jak w linku. Na stronie niestety manuala niet. Kombinowałem na wiele sposobów i nie dałem rady. Za pmoc w "nauczeniu" ustrojstwa będę wdzięczny.
Quarien Pomógł: 14 razy Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-04-2009, 18:06
Żaby nie było, że potrafię tylko wyrzucać linki z forum. Info ze stronki, sami sobie przetłumaczcie
Ansmann Waterproof Failsafe
A failsafe is the first thing any r/c vehicle should have. Without one when radio interference appears while you are out with your car/truck, your prized possession could run into a wall at full throttle and you will be left picking up the pieces and a hefty bill.
This failsafe is a 100% waterproof unit so no need to worry about it breaking when wet. The shorter wires also mean a more snug fit in the tightest of radio boxes.
_________________ Nie ponoszę odpowiedzialności za wcielanie moich rad w życie.
W przypadku zastrzeżeń, co do mojej pracy, proszę o kontakt na PW.
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
No tak. Dawno nie byłem to i o linkach zapomniałem
Nie mam pomysłu co z tym przyciskiem. No chyba, że trzeba go trzymać pięć minut. Zapewne programuje się podobnie jak inne fs, ale niestety w tej kwestii jestem kompletnie zielony. A szkoda, żeby fs marnował się... No nic, pogrzebię jeszcze u dr. google.
Co prawda nie miałem takiego failsafe, ani podobnych, lecz moja aparatura (sanwa mx3 fhss), ma wbudowane fail-safe. Podam ci jak tu się to programuję, może chociaż coś będzie podobnie, jak u ciebie:
1. Włącz zasilanie odbiornika (czyli regiel, lub koszyk),
2. naciśnij przycisk bindowania (czyli programowania) na odbiorniku,
3. naciśnij hamulec na apraturze i włącz ją
4. po skończeniu procesu bindowania, dioda bindowania pozostanie włączona na stałe.
Jeśli nadajnikowi nie uda się proces binowania przez 10sek. powtórz powyższe kroki.
5. Po zbindowaniu sprawdź, czy funkcja działa, rozprędzając model do prędkości max. i wyłącz nadajnik. Powinny włączyć się hamulce.
Mam nadzieję że coś z tego pomoże .
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
Nie "coś z tego" ale wszystko pomogło! Czyli jest uniwersalny sposób programowania. Wielkie dzięki i mam nadzieję, że Twoja recepta przyda się także innym
W stolicy jest niestety straszny syf w eterze i od czasu do czasu miałem kłopot ze złapaniem auta, zaliczyło kilka dzwonów, a przy okazji wysłało kolegę do chirurga, bo chciał złapać bestię
Ciesze się, że pomogło. Osobiście, jak próbowałem to ustawiać, to model wjechał w ścianę, więc postanowiłem więcej nie próbować i jeżdżę narazie bez tego . Choć jak odpalę spalinówkę, to warto będzie to podłączyć, niestety bez fail-safe spalina 1:8 jest zbyt groźna.
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
No właśnie o spalinę mi chodzi (Carson CX4-B). Jak rozbijesz - mówi się trudno, ale kogoś lub coś uszkodzisz, będzie problem.
Niestety moja apka jest raczej prosta, ale jestem zadowolony - Sanwa Blazer. No i niestety fabrycznie ni ma FS'a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum