Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Damndog

Wiesz co to za autko?
Nie...
47%
 47%  [ 8 ]
kupa złomu
11%
 11%  [ 2 ]
abstrakcja
11%
 11%  [ 2 ]
hmm...
29%
 29%  [ 5 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
trzcina

Wysłany: 17-02-2009, 10:22   Damndog

Witam,mam problem z autkiem,nie używałem go ponad rok,już nie jeździ ,nie wiem nawet co to za model ma jakieś 9 lat i chciałbym się dowiedzieć coś więcej na jego temat.
Możecie nie wiedzieć bo to już bardzo stare autko,sam szukałem przez godzinę i nic...
Oczywiście mogę dać więcej fotek i innych informacji.Nikt nie jest w stanie mi pomóc liczę na Was.Zostałem przysłany z RC-trial forum.

cj_kai 

Wysłany: 17-02-2009, 10:45   

chyba kuzyn tego http://www.youtube.com/wa...re=channel_page ;]

trzcina

Wysłany: 17-02-2009, 16:04   

oj nie,mój by nie wjechał na te kartony za ciężki ;P i dość duży jest,ale przód podobny.

[ Dodano: 17-02-2009, 20:36 ]
nie wiem czy pomoże ktoś? jeśli nie to chyba muszę przejść się na miasto lub udać do fachowców.

cj_kai 

Wysłany: 17-02-2009, 22:37   

no jedno jest pewne jak sie zepsuł to juz nie naprawisz bo to zabawka. mozesz kombinować ale wątpie czy Ci sie uda.

trzcina

Wysłany: 18-02-2009, 10:01   

jak to się nie da naprawić? już naprawiłem sam a żaden fachowiec pomóc nie umiał ;0

Quarien 

Wysłany: 18-02-2009, 11:34   

A co wcześniej się zepsuło?

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

trzcina

Wysłany: 18-02-2009, 14:52   

wcześniej nic :D a co do wypowiedzi cj_kai to chcę tylko powiedzieć że jeśli to jest zabawka to forum na temat czego jest? ;)

Quarien 

Wysłany: 18-02-2009, 15:24   

Cytat:
jak to się nie da naprawić? już naprawiłem sam a żaden fachowiec pomóc nie umiał ;0

Uznałem to za "Wcześniej już coś naprawiałem". Chciałem zapytać co to było. Dopiero załapałem xD

Cytat:
wcześniej nic :D a co do wypowiedzi cj_kai to chcę tylko powiedzieć że jeśli to jest zabawka to forum na temat czego jest? ;)

Widzisz, to nie jest forum o zabawkach, tylko o modelach. To jest znaczna różnica. Model możesz naprawić, zabawkę już nie.

"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

amonsul 

Wysłany: 18-02-2009, 15:43   

troszkę się nie zgodzę ale nie dlatego by ciągnąc bezsensowny temat. ( za chwile się rozpęta kolejna dysputa co to model a co to zabawka)

generalnie jest to forum sklepu i jako takie powinno się zajmować wszystkimi produktami ze sklepu zabawki-modele pl......a to ze zostało zdominowane przez modelarzy jeżdżącymi elektrykami ......no cóż widać tak miało być. Nie podoba mi się tylko ze z jakiegoś powodu uznajecie ze daje wam to jakiś powód do wywyższania się. Odpowiedz w stylu to zabawka wywal i kup model nie wnosi nic do tematu, szkoda ze nie wszyscy stosują netykietę.

po 2 wszystko da się naprawić, pytanie tylko jakim nakładem pracy i kasy. Model jest o tyle łatwiejszy ze masz wszystkie części dostępne z nr katalogowym wiec i łatwiej znaleźć i zamontować ( bo masz instrukcje)

z zabawkami nikko czy innymi ( w tym wypadku ) temat jest o tyle skomplikowany ze musisz sam wydłubać z czegoś podobnego brakujące części. jak masz dużo zasobów ( masz dzieci które dzielą twoja pasje, lub rodziców zakręconych w dobra stronę) niema stresu zawsze się coś dopasuje/dotni/doklii/itd..

Los Desperados Rally & Racing Team

trzcina

Wysłany: 18-02-2009, 15:56   

i na takiego profesionalistę liczyłem ;) punkt przyznany!

Odpowiedz do tematu