Witam!
Wczorajszego dnia gdy jeździłem Bonzerem po podwórku niechcący walnąłem przednim lewym kołem w ścianę. Autko przestało mi skręcać. Po rozkręceniu serva zauważyłem że załamała się zębatka . Czy mógłby mi ktoś polecić nowe servo w granicach 70 zł ??
nie powiedziałeś która ale zakładem ze pęka ta sama co zawsze.
jak przyjrzysz się jej konstrukcji da się ją odrzucić o 180 stopni i nadal da się jeździć.
konkretnego serwa ci nie polecę bo to zależy co lubisz. ( trzeba tylko ściąć ogranicznik)
ale poszukaj czegoś na metalowych zębach i o sile skrętu powyzej 6kg oraz prędkości poniżej 15s.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
konkretnie to mi się 2 zębatki złamały
EDIT
Coś czytałem o servie Tower Pro MG-995 tylko podobno przy nim trzeba trochę robić (lutować itd.) a ja mam 14 lat i mógłbym je zepsuć.
Przy żadnym serwie nic nie musisz lutować aby móc z niego korzystać.
Może się okazać, ze niektóre serwa pobudzają się same przy gwałtownym dodaniu gazu, albo bez dodawania gazu, ale to jest najczęściej kwestia ustawień i synchronizacji. Jeżeli twoja aparatura nie posiada odpowiedniej regulacji, to takie zakłucenia możesz zniwelować w prosty sposób (u mnie zadziałał).
W przypadku Tower Pro kiedyś zdarzyło mi sie, że pojawiały się drgania serwa i wówczas stabilizowałem skoki napiecia przez podpięcie kondensatora 4700 uF w jedno z gniazd odbiornika. Polecili mi to inni i zadziałało. Jedyne lutowanie wówczas to przylutowanie wtyczki takiej samej jak serwo do nóżek kondensatora. Skoro masz zniszczone serwo, to kabelek z wtyczką juz masz, a kondensator to jakiś 3-4 zł w sklepie z cześciami elektronicznymi. Popros kogos dorosłego o pomoc, to na pewno dasz radę przylutować.
Ciemny pasek na kondensatorze to minus, a więc przylutowujesz tam czarny kabelek. Do drugiej nóżki lutujesz czerwony i możesz podłączyć.
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum