Na tym silniku możesz startować w 2WD, a jeżeli chcesz koniecznie zmienić to kup Saturna 20 T. Dzięki radiatorowi, który masz założony na TU-101BK, Saturn nie powoduje przegrzewania regulatora i jego odłączania.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby dokupienie jakiegoś pakietu, albo nawet 2 i innej ładowarki. Jeżeli jednak nie masz tyle pieniędzy to kup ładowarkę i jeden pakiet. Shark 10 w zupełności wystarczy na początek
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
PAD Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-08-2007, 16:16
nie chodzi mi o silnik tylko o przystosowanie go do zawodów
wiem że powinienem dokupić se pakiet ale czy dwa takie profitexy 3850 wystarczą?
fundusze mam niewielkie i do 15 września mogę zarobić najwyżej 150 zł.
a 15 września mam zamiar wystartować
[ Dodano: 07-08-2007, 16:23 ]
i jeszcze jedno pytanie:
jak podwyższyć amortyzatory olejowe, bo są strasznie niskie
Do zawodów jest już przystosowany. Na asfalt i dywan zakładaj olejowe amorki z wkładkami wewnątrz. Przy mniejszym prześwicie bedzie się lepiej trzymał i będziesz mógł wchodzić w zakręty z większą prędkością. Jazda w terenie to już kwestia sprawdzenia jakie ustawienie prześwitu jest najbardziej odpowiednie w zależności od przeszkód i stanu nawierzchni.
Akumulatory musisz mieć przynajmniej 2 oraz szybką ładowarkę, aby zdążyć jeden aku doładować na co 2 wyścig. Na każdych zawodach są conajmniej 3 eliminacje i 3 jazdy finałowe, a więc każdy z 2 aku bedziesz musiał w trakcie zawodów naładować 3 razy aby zabrakło ci prądu podczas jazd. Musisz mieć taką ładowarke, aby aku naładować w ciągu godziny, czyli ten pakiet który masz musiałbyś ładować prądem 4A.
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
Pawel K. Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 174 Skąd: warszawa
Wysłany: 08-08-2007, 21:58
a mo0ze zacznijmy od podstawowych zeczy jaki masz lozyska (kulkowe czy plastik)?? jakie masz przednie drazki od kul te od skretu i jakie masz serwo?? a i czy masz luzy przy skrecie jesli tak to trzeba je zminimalizowac do minimum
_________________ Moje rady stosujcie na własną odpowiedzialność !!
Pozdrawiam Paweł !
PAD Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-08-2007, 10:46
Gambit napisał/a:
Musisz mieć taką ładowarke, aby aku naładować w ciągu godziny, czyli ten pakiet który masz musiałbyś ładować prądem 4A.
Pakiety powinno się ładować max prądem 1/10 pojemności, czyli ten pakiet 3850 mAh powinno się ładować 3,85 A i wówczas będzie się ładował godzinę. Ponieważ ładowarki nie mają tak dokładnego podziału prądu ładowania, więc możesz zaokrąglić ten prąd ładowania do najbardziej zbizonej wartości jaką podaje ładowarka.
Stosuj taką zasadę i wszystko będzie OK.
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum