Elo...
Tak wiec znajomy podrzucił mi "samochodzik" który nie był mu potrzebny ale nie jest kompletny i prosił bym abyście powiedzieli mi czego w nim brakuje gdyż chciałbym go skompletować...wiem że napewno do niego niemam: bateri, pilota a reszte myśle że wy mi powiecie ...
Z tego co widzę z modelem dostales dosc zniszczone servo )bedzie w zestawie z aparaturą), regulator (radze kupic nowy) i silnik w srednim stanie (rzadziłbym ci sprawdzic czy dziala - podepnij go pod napiecie 7.2V najlepiej oraz - jezeli są na nim jakies napisy - przepisac je tu na forum).
Potrzebujesz jescze akumulator i ładowarkę.
Powiem ci szczerze ze modele acadamy są dobre, swietnie wykonane mają zawieszenie. Problemy podobniez bywają z dyferencjałami. Poza tym problem bedzie z czesciami seryjnymi i tuningowymi od podwozia.
PS. Jeszcze jak bys mogl podac jak najwiecej informacji - czy jest olozyskowany, jaki jest jego wiek, gdzie byl jezdzony itp. jak najwiecej bo wtedu łatwiej ci pomozemy..
Pepe []
Wysłany: 09-05-2007, 17:56
Dzieki za szybki odzew
Jak widac jest troche skatowany
Silnik był juz uruchamiany na poczatku 14V to palił gume
Czyli jest sprawny -na 4,8 smigal równiez
Załaczam zdjecie co i jak
Co blizej mi powiecie na temat ładowarki i akumulatora ??
Oraz
Sprawa ołozyskowania - ja sie nie znam :/
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 09-05-2007, 17:58
tamte wtyczki od serw są do odbiornika który jest przy aparaturze jak kupisz
grzesiak []
Wysłany: 09-05-2007, 18:20
Ale jak kupisz aparaturę to bedziesz mial serva razem z nią z Hiteciem są 2 a z Acomsem jest 1.
PS. regiel masz mechaniczny, czyli bedzie mial 3biegi. Dwa do przodu i jeden do tyłu.
Jezeli chcesz kupic elektroniczny to musisz liczyc sie z wydatkiem, ale sa tez pewne plusy - otoz jak kupisz apkę, regielek elekt. dobry akku z ładowarką, to bedziesz mogl z czasem sprzedac samo podwozie i kupic nowe gołe podwozie (oczywiscie lepsze) i nie martwic sie o zakup elektroniki i nie wydawac pieniedzy na model RTR. Aha silnik oryginalny nie jest jakis specjalny- wystarczy na sam poczatek, ale jak myslisz powazniej (zawod) to lepiej, a wlasciwie najlepiej kup silnik HPI SATURN jest tani, ma ograniczenie 20 zwoi i mozna w nim startowac w 540 standart (klasa zawodów).
Powtórze jesscze raz bo to jest wazne - do tego modelu ciezko zakupic czesci seryjne/tuningowe poniewaz firma academy nie jest w polsce popularna i z czesciami moze byc problem.
Model przedstawiony na fotografi to ACADEMY STR-4 RALLY. bardzo podobny (nawet nie wiem czy to nie ten sam) byl do sprzedania na allegro.
Model ten powinien miec zainstalowane 8 łożysk i olejowe amortyzatory
PS, czy model na fotce nie jest ten sam co ty go masz?? Oraz czy on nie jest kupiny na allegro??
bez tytułu.JPG
Plik ściągnięto 42 raz(y) 23,13 KB
zwa_z434 []
Wysłany: 09-05-2007, 18:41
po pierwsze mam pytanie zasadnicze do Ciebie drogi kolego: czy chcesz aby ten model byl zawodniczym czy poprostu chcesz pojezdzic przed domem. A jesli chcesz pojezdzic przed domem to chcesz szybko smigac czy poprostu tylko pojezdzic.
oj przedmówca mnie wyprzedził i wyjaśnił te 2 przypadki o ktore zapytalem
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 09-05-2007, 18:49
grzesiak napisał/a:
ma ograniczenie 20 zwoi i mozna w nim startowac w 540 standart (
Muszę Cie lekko poprawić
1. silnik nie ma ograniczenia 20zwoi tylko ma 20 zwoi
2. klasa nazywa się dtm 540 (bez standard)
Pepe []
Wysłany: 09-05-2007, 19:17
@Grzesiak
ten samochód na fotografi jest chyba ten sam co mój tylko ze ja mam w swoim inne oponki i niemam bateri...i ten samochód nie był kupiony na aukcji dostałem go od znajomego...
@zwa_z434
Narazie bede go uzywal do jezdzenia przed domem oczywiscie chce tez aby byl szybki...kto wie moze i kiedys zaczne startowac w zawodach.
Prosił bym abyscie wypisali poszczegolne czesci ktore beda mi do niego potrzebne (najlepiej jak by byly linki)...
A i jeszcze jedno pytanie czy firma Academy jest dobra firma czy to jakis badziew?
grzesiak []
Wysłany: 09-05-2007, 19:56
Firma academy jest dobra, (moze nie tak jak xray, associated czy serpent) ale dobra.
Wiem ze cena tego wszystkiego w sumie jest wysoka, ale mozesz kupic cos uzywanego (np. aparaturę i ładowarkę) ale chodzi mi o tą sytuacje ktorą opisalem wczesniej pozniej sprzedasz samo podwozie a reszte sobie zostawisz.
A to twoje to nie wiem czy to jest w pelni sprawny regiel.
Akumulator jaki do ktorego umiescilem link byl najlepszy za ta cene ktora znalazlem w tym sklepie.
zwa_z434 []
Wysłany: 09-05-2007, 21:18
ten regiel na zdjeciu wyglada na niesprawny? a po czym wnioskujesz to? bo jak dla mnie to wyglada ok. i to nie jest taki jak w subarkach z gazet tylko dosc ciekawy bo dosc plynnie bedzie zwiekszal i zmniejszal obroty silnika. tylko podpiac akusa trzeba rzecz jasna
poprawcie jesli sie myle
Pepe []
Wysłany: 09-05-2007, 21:30
niewiem czy jest sprawny czy nie bo niewiem jak go sprawdzic...
czyli tak potrzebuje:
-aparature (juz mniejwiecej wiem jaka)
-akumulator (tez wiem)
-ladowarke (i tu niewiem co wybrac ...wogule niewiem jaka, chce zeby pasowala powiedzmy do tego pakietu Intellect 4200 Brood i czy wogule ladowara zalezy od rodzaju pakietu i czy wszystkie maja takie same wejscia?)
zwa_z434 []
Wysłany: 09-05-2007, 22:14
jesli chcesz mozesz w latwy sposob sprawdzicz silnik jest juz podlaczony wiec musisz jakies baterie podlaczyc. Jesli masz jakas baterie np: 9V lub 4,5V (jakas taka wieksza) to podłącz ją w te 2 miejsca po przeciwleglej stronie niz kable od silnika. Jak juz to zrobisz zasymuluj serwo reka (poruszaj tym ruchomym elementem regielka). Powinno dzialac.
Pepe []
Wysłany: 09-05-2007, 22:43
A wiec zgodnie z zaleceniami...
Podłaczyłem baterie tak jak zaznaczyłem zielonymi kropkami
Nastepnie przesuwałem recznie ta blaszka tak jak pokazane na fotce
Podczas czynnosci tej nie wystepuja zadne efekty a co powinno sie stac ??
Powinnienem tym regulowac obroty ?? W dobrym kierunku mysle czy nie ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum