Witam.
Czy ktoś z was zastanawial się nad zrobieniem klatki do swojego podwozia ??
Z moich doświadczeń wynika że się przydaje (dachowałem tak że lexan wgią się do elektroniki!!)
Czy jeśla ktoś ma taką konstrukcję niech pisze jak ją wykonał.
pozdrawiam.
przy onroadzie nie spotkałem się z klatka i takimi wgnieceniami żeby coś można uszkodzić raczej w bagusach, monterach, tragusach i w on road'ach spalinowych jest zazwyczaj pałąk z blachy lub jakiegoś pręcika chroniący silnik i tyle, w elektrykach (wnioskuje po Twoim podpisie że chodzi Ci o taki model) nie widzę sensu montowania ale jak bardzo chcesz możesz np do górnej płyty podwozia przymocować dodatkowy np słupek do karoserii i wtedy na środku dachu będziesz miał zabezpieczenie że się nie wgniecie karoseria a tym samym że nie zgnicie Ci elektroniki
jacław []
Wysłany: 15-04-2008, 20:38
no spoko ale mi przy on elektryku poleciało więc jednak się przyda już miałem zrobić taką plastikową ale nie ten wymiar był.
z tym słupkiem spróbuj płytę górną w tt pewnie masz na środku dziurka wiertarką i ostrym wiertłem i do tego słupek taki jak masz w tb-02 przy zderzaku na środku dachu dziurka i dodatkowa 2 spinki i klatka myślę nie potrzebna bo to usztywni karoserię
raz widziałem tylko że karoseria się wgniotła jak na finałach MP sędzia nie patrzył i staną na model :/
Tak jak kolega pisał wyżej w elektrycznym on-road niema to sensu ponieważ takie dachowanie skończy się połamaniem karoserii a nie zniszczeniem elektryki. Chyba że właśnie karoserię chcesz chronić ale myśle że i tak popęka nawet jak będzie klatka. Taką klatke można by wykonać z rurek alumium i zakładać np. kiedy model stoi na półce dla ozdoby. Sądze że fajnie wyglądałaby na Fordzie Focusie 01 WRC na TB-01 gdzie byłaby dopełnieniem do innerbody i figurek kierowcy i pilota. Klatki z aluminium można spotkać w spalinowych monster i buggy 1:5
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
Ostatnio zmieniony przez stig333 05-09-2008, 13:14, w całości zmieniany 2 razy
jacław []
Wysłany: 15-04-2008, 22:34
no wiem ale niektórzy takie robią a mi się przyda to jak ktoś ma taką to niech piszę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum