Mam takie pytanie dotychczas mialem jedynie styczność z modelami elektrycznymi róznych firm i wiem z jakiej firmy lepiej kupywac a z których nie.
Moje pytanie dotyczy jakiej firmy bedzie najlepszy pojazd spalinowy mam pare modeli na oku ...
Typ torowy, Lawados GT RTR CV-10 (carson) Typ Terenowe CNT (Carson Nitro Truck) RTR (monster truck) (carson) Typ Terenowe Raptor Monster Truck 4WD RTR C-8M (carson) Typ śnieg RATRAK na gasienicach (kysho)
Prosiłbym o podanie za i przeciw wybrania modelu, głownie interesuje firma kyosho bo wiem ze carson jest dobra
Bradzo dziekuje
[ Dodano: 14-10-2008, 19:26 ]
Moze ktoś wreszcie odpowie??
kyosho specjalizuje się głównie modelami spalinowymi.
ja sam mam spalinówke kyosho z roku 1999:) [ serio ] juz pare razy wymienilem silnik i nie mogę powiedziec o niej zlego slowa np. kiedys cały model włącznie z apką kyoscho zostawilem na dworzu i wszystko dzialalo po deszcu!
czyli jednym slowem kyosho się nadaje, nie wiem jak teraz
ja jak bym kupowal to bym wybrał CNT, ale spodziewj się po spalinówce dużych kosztów...
skoro miales stycznosc tylko z modelami elektrycznymi to jak juz zauwazyles w nich nic nie trzeba robic, a w spalinówce wymiana panewek co [około] sezon,czasem zaleje sie świeca..., regulacje gaznika, zakupywanie nowego silnika co ok 3-4 sezony [ przynajmniej ja tak robię, niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę...] a silniki jak juz pewnie zauwazylec bywają drogie [ koszt 400zł-600zł średniej klasy]
Brdzo dziekuję, jakby ktoś mógłby coś jeszcze dodać byłbym wdzięczny.
A czy ktos wie czy model tego ratraka (kyosho) jest juz przygotowany na śnieg??
W elektrykach tez trzeba wymieniać części (nie chodzi mi tu o zabawki za 200zł made in china ) poządne za 700-1000zł ma predkość ok 34-48km, w nim trzeba wyieniac opony, regulator czym starszy regulator tym powolniej reaguje, wiem w spalinówkach trzeba b.duzo wymieniać ale mi spalinówka mi bedzi słuzyła rekreacyjnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum