Ja już testowałem i powiem że spełniła swoje zadanie. Naklejki które były grube o wiele lepiej trzymają się teraz budy. No i lepiej wyglądają.
Papciuś []
Wysłany: 29-04-2006, 09:10
Jak przygotowac karoserje przed malowaniem czy od wewnecznej strony od razu pomalowac, czy trzeba przetrzec drobnym papierem sciernym zeby farba sie lepiej trzemala ??
Gismo_PL []
Wysłany: 29-04-2006, 10:49
Papciuś ... wydaje mi się, że na ten akurat temat już było troszkę postów zamieszczonych. Przed malowaniem karoserię należy zmatowić lekko od wewnętrznej strony drobnym papierem ściernym np 1000, umyć dokładnie, wysuszyć, nanieść szablony do malowania (w przypadku malowania karoserii we wzory), przykleić naklejki zabezpieczające szybę nadwozia modelu przed pomalowaniem. Malujemy oczywiście od wewnętrznej strony nakładając farbę cienkimi warstwami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum