Dostałem karoserię Audi tt i postanowiłem pomalować ją tak jak na rysunku. Najpierw wszystko przemyślałem i opracowałem plan malowania. Potem zabrałem się do wycinania i obróbki pilnikiem. Po całym procesie karoserię umyłem i nawierciłem dziury na budę. Nie wyszło idealnie ale trudno .
Przed malowaniem przygotowałem osłonki na otwory na koła żeby farba nie wylatywała dziurami.
Karoserię pomalowałem farbami Tamyi PS-5 i PS-6. Zabezpieczyłem miejsca na kolor żółty,taśmą i folią i pomalowałem czarnym. Jak wiadomo malujemy od najciemnieszego do najjasniejszego.
Pokryłem karoserię trzema cienkimi warstwami, póżniej to samo żółtą farbą.
Kiedy farba wyschła umyłem karoserię jeszcze raz. Następnie nakleiłem wszystkie naklejki.Pozostało jeszcze przymocować spoilery i to wszystko.
Buda wyszła bardzo ładnie i jestem zadowolony z efektu.
Malkavian []
Wysłany: 15-11-2005, 17:26
A nie probowales posprayowac?
Przemysław []
Wysłany: 15-11-2005, 18:26
No przecież malowałem sprayem. O co chodzi
Malkavian []
Wysłany: 15-11-2005, 19:28
nie rozumiem Cie, mowisz ze pomalowales karoserie farbkami.A moze chodzilo Ci o farbki w sprayu .Nie wiem.
Deton []
Wysłany: 15-11-2005, 20:08
Pisze wyraźnie że farbami PS-5 i PS-6 są to farby do leksanu i są tylko w sperju poza tym nie widziałem jeszcze budy malowanej pędzlem, nigdy
Gismo_PL []
Wysłany: 15-11-2005, 20:18
I obyś Deton nie miał przyjemności oglądania budy pomalowanej wałkiem lub pędzlem , bo zapewne będzie wyglądała jakby kot na nią zwymiotował.
Malk ... czytaj uważnie i proponuję Ci zajrzeć do działu Chemia modelarska.
Malkavian []
Wysłany: 15-11-2005, 20:57
Dzieki, sorry rzeczywiscie glupie pytanie, sorki.Ale tak na marginesie, ja widzialem bude pomalowana pedzlem i wcale nie wygladala tragicznie.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Cze 2005 Posty: 637 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-11-2005, 19:50
pewnie tyle co za skale 1:1
spinacz_nyc []
Wysłany: 17-11-2005, 04:01
malowali od srodka czy na wierzch ?? raczej od srodka, bo ja mam problem polozylem spray od srodka i od srodka wyglada ladnie a z zewnatrz ....
Piotr Kraskiewicz []
Wysłany: 17-11-2005, 14:50
malowałem od zewnątrz (body trucka nie jest przezroczyste jak torówek itp)
czekałem aż do zakładu przyjedzie auto w odpowiednim kolorze (jaki sobie upatrzylem) i wtedy chlopaki zrobili troche wiecej lakieru i zrobili...
zaplacilem 300PLN z całego trucka (lakier metalic)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum