Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Farby do lexanu
Autor Wiadomość
AndyCandy
[]

Wysłany: 09-01-2006, 19:49   Farby do lexanu

Chciałbym się dowiedzieć, czy do malowania karoserii z lexanu używacie farb Tamiya PS? Czy są one najlepsze z dostępnych, czy może używacie jakiś innych? Jeśli tak to jakich?

Olo
[]

Wysłany: 09-01-2006, 21:16   

Farbki Tamiya są po prostu dobre. Nie są najtańsze jakiejs firmy krzak tylko oruginalne farbki Tamiya :D Ja malowałem Tamiyami i bardzo ładne kolory są i wybór. Gdzieś jeszcze można kupić farbki firmy LRP, też powinny być dobre.

spinacz_nyc
[]

Wysłany: 09-01-2006, 23:51   

farbki tamiya sa dobre i drogie i bardzo male :) ale ciezko jest kupic dobry spray zeby nie pekal, ja malowalem roznymi, i nawet 2 warstwy cieniutkie pekaja, wiec trzeba szukac lub placic, np znalazlem farbe do wyssokich temperatur, np do grzejnikow, i jest super nie peka i nie odpada ale nie ma kolorow jakies brudne i czarna wiec maly wybor..........

Endrock
[]

Wysłany: 10-02-2006, 08:38   

Malowalem farba Lexanit - pomaranczowy
Paka jak i fragment zderzaka bedzie wykonczonczony biala farba (Pactra)
Szyby - moze folia przyciemniana - zobaczymy.
Co do farby Lexanit - bardzo szybko schnie, zuzylem 5 "kapselkow" zanim pomalowalem bude. Farba zasychala w kapselku i zapychala otworek. Zona ma teraz dezodoranty bezkapslowe:-). Jestem tylko ciekawy jaki efekt bedzie po zdjeciu folii ochronnej, no ale to moze po weekendzie.

IMG_4307.jpg
Plik ściągnięto 120 raz(y) 40,41 KB

AVIATOR
[]

Wysłany: 13-09-2006, 08:37   

POMOCY MAM PROBLEM CO MAM ZROBIC ABY ZMYC FARBE PS TAMIYA. BO POROBIŁY MI SIĘ MAŁE ZACIEKI

amonsul 

Wysłany: 13-09-2006, 11:19   

farba odchodzi po kąpieli w sodzie kaustycznej. im cieplej tym szybciej odejdzie farba ale im cieplej tym szybciej zniszczy ci sie lexan (w/g mnie max temperatura roztworu to 50%)

Odpowiedz do tematu