1.mam zamiar wycisnąć jak najwięcej z tt-ki z silnik 27t [ fighter mahine] i nie kupując nowego silnika chcialbym zwiększyć prędkość maksymalną, za pośrednictwem przełożenia zębatek. powiedzcie jakie przełożenie byłoby odpowiedznie [jakie dobrać] aby model optymalnie przyśpieszał, a zarówno był szybki
2.mam olejowe amortyzatory carsona i przednia część modelu jakby ciężej się ugina niż tylnia co mam zrobic? myślalem nad zamianą zwrotnic...
3.mój model skręca mocniej w prawo wystarczy przesunąć orczyk na serwie?
4. duży promień skrętu- czy da się poprzez jakiejkolwiek regulację zniewileować ten problem?
odpowiedzcie chociaż na pierwsze moje pytankko
z góry dzięx
Michał Fedor Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Lut 2007 Posty: 100 Skąd: Tarnów
Wysłany: 24-10-2008, 10:07
Cześć
1. Załóż zębatki 55(odbiór) i 26(atak) lub 55(odbiór) i 28(atak).
2. Tak ma być.
3. Ustaw na apie trymer na "zero" i wtedy zobacz jak będzie źle to przestaw orczyk na serwie i ewentualnie skoryguj trymerami.
4. Tak, oczywiście ustawia się go na apce.
Pozdrawiam, mam nadzieję że pomogłem.
_________________ Xray T2'009
Associated B4 Factory team
no tak wszystko zrozumialem ale...
odp nr. 4? ustawiam na apce, czyli trymerami, czy takim "suwakiem" z tyłu bo ten suwak u mnie to jakby od regulacji gazu jest, a z przody lewy "jakby" nie reaguje- to o to chodzi
moje pytanie z tąd ze mam rozkręcony model doszczętnie i nie mam jak sprawdzic a i jeszcze jedno mam apke acoms
Quarien Pomógł: 14 razy Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-10-2008, 19:04
Z tego co pamiętam.
Masz trzy trymery:
Pierwszy - od gazu (jak sam zauważyłeś).
Drugi - od ustawienia kół. Ustawiasz tak serwo, aby koła były jak najbliżej neutralnej pozycji.
Trzeci - Promień skrętu. Ustawia jak bardzo skręcają koła. Przykładowo - na minimum, koła wręcz ledwo ruszają się z miejsca, na maximum: koła skręcają tak jak pozwala im na to konstrukcja i serwo.
A jak sprawdzić rezultaty? Podłącz na zewnątrz modelu całą elektronikę. I sprawdzaj wychylenia serwa. Simply.
_________________ Nie ponoszę odpowiedzialności za wcielanie moich rad w życie.
W przypadku zastrzeżeń, co do mojej pracy, proszę o kontakt na PW.
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum