Wysłany: 21-10-2008, 21:38 problem wahacze alu a TT01
witam serdecznie
posiadam TT01 dokupilem do niego przednie wahacze gora i dol alu firmy GPM .
i teraz mam problem zwrotnice mam fabryczna wahacze alu i jak jade i skrecam to po puszczeniu w nadajniku skretu kola nie wracaja do pozycji neutralnej.
wahacze posiadaja srube sciskowa tulejki sruba ta umnie jest luzna i nie zmienia to zachowania sie skrecajacych kol
moze ktos mial podobny problem co z tym temacie zaradzic macie jakies pomysly
dzieki za pomoc
standardowe serwo nie jest zbyt mocne, może przesmaruj wszystkie elementy żeby zmniejszyć tracie i wtedy zobacz. Na moje to coś trze, możesz też zobaczyć z założoną jedną zwrotnica i kołem np prawą, a później lewą. Piszesz,
Cytat:
jak jade i skrecam to po puszczeniu w nadajniku skretu kola nie wracaja do pozycji neutralnej.
witka
smarowalem wszystko olejkiem do maszyn /moze nie najlepsze ale poslizg jest jakis/bez roznicy smarowane czy nie w powietrzu tez nic nie wraca w pozycje neutralna
nie wiem jeszcze może bym spróbował podmienić tulejki ze standardowych wahaczy, jeśli dalej by nie szlo to albo zwrot jako nie pasujące, albo spiłować te tulejki żeby luźno chodziły w wahaczu lub jeśli w wahaczu chodzą luźno no to żeby zawrotnica luźno w niej chodziła czyli rozwiercić ją, lub spiłować zwrotnice ale to bardziej ryzykowne na moje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum