Witam po ostatnim wyścigu z Tatą (TB-02 vs. TT-01) mojemu Tacie pękło w TT-01 trzymanie amortyzatorów przednich, wiem że pomożecie bo często pękają trzymania w TT.
Mam ograniczony budżet, więc do najbliższych zawodów będziemy kleić i oto moje pytanie:
Czym to skleić ??
PS. Czy w klasie 540 mogę wystartować TT-01, i TB-02 czy TT nie ??
Ze zdjęcia ciężko mi coś wywnioskować. Ja plastiki kleje klejem żywicznym który mieszam z utwardzaczem. Dodatkowo (jeśli to możliwe) wzmocinłbym to kawałkiem metalu i wtedy powinno wytrzymać. Możesz zrobić taką część z alu jeśli umiesz to wtedy będzie wytrzymalsze od oryginału.
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
jacław []
Wysłany: 05-05-2008, 19:30
A w ATA nie ma takiej wieży amorków przednich do TT-01 z aluminium albo włókna ??
[ Dodano: 05-05-2008, 21:20 ]
Na zabawki modele jest tylko mostek nie ma całego trzymania i co teraz ;(
Tower'u nie warto kleić bo i tak pęknie.
Lepiej kupić całą ramkę A
http://www.zabawki-modele...eee8c1c0ec83ab9
w której są również zwrotnice, a to jest najczęściej pękający element w TT-01.
Jeżeli kupowałeś model w ATA, to masz na części 20 % zniżki, a więc ta ramka będzie Cię kosztować 32 zł.
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
jacław []
Wysłany: 06-05-2008, 18:02
no w ATA już 2 modele... dzięki chyba lepiej kupić części a nie kleić dziękuje temat uważam za zamknięty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum