miko_78
Wysłany: 26-04-2010, 12:18 Wsteczny bieg
Witam wszystkich użytkowników RC.
Mam pytanie, w jaki sposób można zamontować bieg wsteczny do TNX TGM-04 5,2, co trzeba dokupić, proszę o podpowiedzi, z góry dziękuję. Mikołaj
Nie znam się na spalinach ale wydaje mi się że jest to bardzo skomplikowane a nawet nie możliwe. Silnika nie można zatrzymać i zakręcić w drugą stronę tak jak to się da z elektrykiem.
Trzeba by zamontować zdalnie sterowane sprzęgło i skrzynie biegów a to też raczej nie możliwe.
_________________ DB-01 Baldre
miko_78
Wysłany: 27-04-2010, 06:57
Nie wiem czy się orientujesz ale spalinowe silniki mają sprzęgła i skrzynie biegów mój na przykład ma dwu biegową skrzynie i sprzęgło bodaj że działające na siłę odśrodkową czyli jak silnik pracuje na wolnych obrotach to sprzęgło jest załączone jak obroty wałka wzrastają to tarcze się rozchodzą klinują na kielichu i napęd idzie na skrzynie. tak że to mam z głowy więc tylko pozostaje bieg wsteczny, kolega z forum Dawid W w poście napisał ze do każdego spaliniaka się da założyć wsteczny, tym się sugeruje może on wie więcej i czekam nadal na odpowiedzi, i dziękuje za chęć pomocy. Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum