Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
konserwacja silnika?
Autor Wiadomość
HerGatiox
[]

Wysłany: 04-05-2007, 10:35   

:mrgreen: też coś tak myślałem ale czekałem na waszą opinie :P a jak nie wentylator to pozostaje raczej dziura :P

Tomek
[]

Wysłany: 04-05-2007, 12:06   

ja proponuje takie cosik jak jest w prawdziwych autkach (chyba) :D
Wyciąć otwory w miejscach, gdzie mają być otwory wentylacyjne... (najczęśiej jest to przód :P ) Podłączyć jakas rure wentylacyjna, zeby powietrze wlatywało do tej rury :P i wylatywało wprost na silnik :P
Nie wiem czy wam się to przyda... ale mi sie wydaje ze tak bedzie lepiej i budy sie nie niszczy :P

Jakub Kowalczyk 

Wysłany: 04-05-2007, 12:29   

chce nie chce niszczyć budy, jak chce mieć dobre chłodzenie silnika to musi zniszczyć trochę budę, zauważcie że każdy zawodnik startujący w zawodach nie bawi się w wentylatortki małe wloty tylko wycina jak największa dziurę w przedniej szybie oczywiście wielkość musi być zgodna z przepisami.

zwa_z434
[]

Wysłany: 01-07-2007, 23:00   

Zgadzam się z Jakubem i dodam ze jak masz taki wlot na przedniej szybie to i widać jaka masz piękną maszynę "pod maską". :-D
I mam jeszcze pytanie do kexika: skąd masz taki fajny termometr? czy można gdzieś w taki się zaopatrzyć?

ah i sorry, że odświeżyłem temat :-)

Odpowiedz do tematu