Hej hej, czy silnik elektryczny sie jakoś dociera?
I czy bardziej opłaca się kupić blaszaka czy Sport Tuned? Dużo droższy w końcu nie jest... I czy ma dużo większy pobór prądu?
Silnik elektryczny docierasz, wkładająć go do wody destylowanej, i podłączająć na 3-5min. do baterii 4,8v. Po tym czasie, podłączasz odwrotnie kable do baterii i docierasz szczotki w drugą stronę. Na twoim miejscu kupiłbym sport tuned, ponieważ ma lepsze osiągi i pewnie dłużej pożyje. Działa z Teu-101bk, więc dużo więcej prądu pewnie nie bierze.
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
YESSS!!! Wreszcie mam nowy silnik!
Wybrałem się do sklepu modelarskiego i, po gruntownym namyśle (3 sekundy) zdecydowałem się na 600. To silnik lotniczy, a najlepsze, że w środku ma wiatraczek, więc nie przegrzeje mi się tak łatwo jak Mabuchi. A jak śmiga!... Przed domem mam piaszczystą górkę, i jak tam jadę, to nic nie widać, tyle kurzu robi
Jednak mam kolejny problem: po wyjeżdżeniu 2,5 pakietu odkręciła się nakrętka. I tyle było jazdy, bo gdzieś się potoczyła i nie mogłem jej znaleźć. Czy macie jakieś ludowe sposoby na odkręcające się koła?
Zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby jakbyś zakleił otwory wentylacyjne w silniku - skoro ma wewnątrz wiatraczek, a pracuje na otwartym powietrzu, tuż za tylnią osią, to jeśli wpadnie ci w niego jakiś większy kamyk, może zatrzymać silnik i go spalić.
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum