Na jakie napięcie ?? chyba nie rozumiem o co ci chodzi W silniku szczotkowym można sprawdzić pobór prądu , obroty i jeszcze kilka innych . Sprecyzuj dokładnie o co ci chodzi , bo niestety sam nie jestem w stanie dojść do tego :/
Mam silnik szczotkowy i nie wiem ile mam do niego podłaczyć V
Na transformatorze probowalem tak ze na 1-2V nic sie nie dzieje 3-6V obroty srednie(niezadawalajace) 7-9V ok ale czuc lekka palenizne, 10-13V super obroty i sadze ze to za duze napiecie
Kapujesz?? Chodzi mi o to ze moze jest jakis wzor, uzadzenie do spradzania na jakie napiecie jest dany silnik:D
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
rozumiem najbardziej optymalnym napięciem dla tych silników jest 7,2V ( 6 cel ) Pod większym napięciem silnik będzie się szybciej nagrzewał , a co za tym idzie szybciej będą się wykończać jego poszczególne elementy .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum