O tym była już mowa w innym temacie, ale stworzyłem nowy. Oto pytanie: jaki silnik wybrać do seryjnego Lunch Boxa, z seryjnym reglem i wszystkimi zębatkami? Chodzi mi głównie o prędkość.
Bart przychamuj z oceną intelektualną kolegi bo to forum nie jest od tego.
Liczba zwoii przy silniku do modelu który porusza sie w terenie zupełnie nie odpowiada ilości kają powinien posiadać model torowy.
Jak zamierzałeś pomuć koledze trzeba było pokazać swoją wiedze i doradzić mu jakiś silkik lub sposób w jaki ma znaleśc ten optymalny, osobiście z wielką przyjemnością wlepił bym ci warma za takie posty. ale nie ja jestem modem na tym forum
a co do silnika, sprawdź jakie max mozliwości prądowe ma twój regiel ( jak to seryjna TEU to niestety będzie to problem ) i poszukaj najmocniejszego silnika ( to znaczy takiego którego pobory prądu sa o ok 15% niższe niż to co może dac regiel) nie sugeruj sie za bardzo pędkością obrotowa ponieważ producenci podają ja dla nieobciążonego silnika. W modelu rzadko zdarza sie by silnik wykręcił 70% max obrotów. Pomyśl także czy nie da sie zastosować np. silnika o dłuższym stojanie ( np silniki klasy 600, 700) zamiast standardowej 540 jonsna. Pobory prądu zostaną na podobnym poziomie ale model będzie zwinniejszy i szybszy.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum