Jacek Półtorak
Wysłany: 25-10-2009, 21:18 TEU 302 BK - programowanie
Witam, dziś z przyczyn technicznych bliżej określonych jako woda, rozprogramował mi się regulator TEU 302 BK, próbowałem go zaprogramować, jednak nie umiem czytać po japońsku, a tylko w takiej wersji językowej znalazłem instrukcję. Wiem, że razem z reglem do zestawu są dodawane instrukcje także po angielsku, i z tąd moja prośba, czy ktoś by mógł zeskanować tą wersję anglojęzyczną, i wysłać mi ją na e-mail ??
Ps. E-mail podam, jeśli już ktoś taką zeskanuję.
Z góry dziękuję, i pozdrawiam.
_________________ TB-02 rally
TT-01 Drift
TA-04 R - 12 T
Nie mam instrukcji, ale programowanie jest banalnie proste.
Postaw model na podstawce, żeby nie odjechał przy programowaniu, włącz aparaturę i ustaw trymy skrętu i ataku na zero.
Następnie włącz zasilanie w modelu, wciśnij przycisk programowania na reglu i pozostaw cyngiel nadajnika w pozycji neutralnej. Kolejny raz naciśnij przycisk programowania. Zmieni sie częstotliwości migania diody i wówczas przesuń cyngiel nadajnika w pozycję maksymalnego gazu. Trzymając go cały czas przyciśnij po raz kolejny przycisk na reglu. Znów zmieni się częstotliwość migania diody i teraz przesuń cyngiel tak jakbyś chciał maksymalnie zahamować. Trzymając w tej pozycji przyciśnij po raz ostatni przycisk programowania.
Od tej pory znów masz zaprogramowany regulator, więc pozostaje jeszcze tylko wytrymować.
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
Jacek Półtorak
Wysłany: 26-10-2009, 18:04
Ok, dzięki Można zamknąć
_________________ TB-02 rally
TT-01 Drift
TA-04 R - 12 T
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum