Uwaga!
Podłączenie jakegoś bardziej ambintego serwa do tego regulatora skutkuje spaleniem BEC'a. Z tego co sprawdziłem wydajność BEC wynosi jakieś 800mA w tym modelu. Czyli serwa MG o momencie większym niż 6kg/cm lub szybsze niż 0.13s/60deg nie wchodzą w grę. W min wypadku serwo GWS-a S03T było tym, które dokonało egzekucji. Albo orginala Tamiya na kołach od monstera ale to mało prawdopodobne.
BEC pali się w tym regulatorze na przejście, czyli podaje na odbiornik napięcie równe napięćiu akumulatora. Odbiorniki bez wbudowanego BEC tego nie zniosą. Ich zakres napięć pracy kończy się na 6V. W najlepszym wypadku będą źle działać, lub ulegną spaleniu.
Papciuś []
Wysłany: 01-05-2006, 12:51
Ja mam taki sam regulator i mam pewien problem gdy powoli ruszam drazkiem gazu to samochod rusza płynnie a gdy chce ruszyc troche szybciej drazkiem zaczyna przerywac wyglada to tak jak by silnik nie dostawal odpowiedniego napiecia (samochud sie trzesie jak traktor) a gdy drazkiem rusze szybko to samochod najpierw zaczyna skakac ( tak jak napisalem wczesniej) a potem nagle rusza ze zrywu. Czy ktos wie co jest grane czemu nie moge ruszyc plynnie ?
Prosze od rade jak to wyeliminowac.
Pozdrawiam
Endrock []
Wysłany: 01-05-2006, 17:22
Mam to samo po tym jak wsadziłem do mojej TL-ki silnik VENOM Fireball 19x2
Ja mu w gaz on mi "żabka".
Papciuś []
Wysłany: 01-05-2006, 19:43
Tylko ze ja mam standardowy silnik i w tym jest problem bo jak bym mial wiekszy to bym nie pisal ale jak mam standardowy to troche mnie dziwi ze nie dziala poprawnie :/
KiT []
Wysłany: 02-05-2006, 09:36
Za mała wydajność prądowa pakietu zasilającego. Obstawiam także dla silnika 19 zwojowego źle dobrane przełożenie i w związku z tym za duży apetyt na prąd na rozruchu.
Endrock []
Wysłany: 02-05-2006, 10:49
Dzis przestalo padac i sprobuje na standardowej zebatce 19T na ataku.
co do zabkowania w tl-01 i venom fireball.
mam dokładnie taki zestaw i na zadnym pakiecie nie zaobserwowałem tego zjawiska
mam regulator hiteca.
moze tan tamii sie "dławi" i niejest w stanie takiego prądu podać
z tego co wiem to 19zwoii to max jaki tan regul jest w stanie pociągnąć.
inna opcja to brak odpow kontaktu ( zerknij na szczotki)
ja rozwiazałem sprawe w ten sposob - korpus i wirnik venom, głowka ze szczotkami od TZ.
smiga super.
KiT []
Wysłany: 02-05-2006, 15:53
Przy braku kontaktu to on słabnie i niechce ruszyć.
TEU-10BK odcina przy przegrzaniu (trzeba przynajmniej z 5 minut brać 25A na standardowym radiatorze); odcina gdy pakiet osiąga 5.4V; odcina gdy prąd przekracza 60A.
Jeszcze bym sprawdził słynną łączówkę z pakietem wykonaną w standardzie Tamiya. Tak na marginesie stosowanie jej przy silniku 19 zwojowym jest swego rodzaju niesmacznym żartem.
Endrock []
Wysłany: 02-05-2006, 16:53
Czyli przelutowac wtyki od pakietu i regla na te drugie?
Papciuś []
Wysłany: 02-05-2006, 20:01
Czyli zebardzo niewiem co mam zrobic bo jest tak ze jak model uniose do gory ze niema zadnego oporu rusza lux a gdy postawie na ziemi musze ruszac plynnie drazkiem powolli zeby sie rozbujaj bo jak szybciej rusze drazkiem to jest tak jakby niemial sily zakrecic kolami i skacze, czyli musze wymienic zebatki aby stawialy miejszy opor ?
Doradzcie jakie.
P.S.
Zebatki sa standardowe takie jak w TT-01
moj venom smiga bez problemu na atak 23 i czarnych tuuning (wszystko na łozyskach)- nie ksztusi sie i nie przegrzewa.
mam 2 standardowe pakiety chinskie 1800 mAh + camelion 2000 mAh+ GP 3700 mAh + protech 1800 mAh
camelion, protech dają tyle prądu ile silnik potrzebuje i to widać
GP to zupełnie inna bajka, nie jezdzi ale lata
na pozostałych silnik pracuje "jakby na pol gwizdka" gorsze przyspieszenie i pred max
moze ten twoj pakiet jest jeszcze słabszy/uszkodzony i niedaje tyle ile powinien
Endrock []
Wysłany: 02-05-2006, 23:09
Moze pakiety? Mam dwa Carsony 1900mAh Racing Packi. Sprobuje przelutowac pakiety i zmienie wtyczke. Dodatkowo mam przyklejone dwa radiatorki od DDRow na reglu.
Autko tez na lozyskach. U mnie widac tez ze pakiety sa mocne ale jakby cos stalo na drodze po miedzy pakietami a reglem:-) Moze ta wtyczka?
Erik Turlejski []
Wysłany: 03-05-2006, 00:17
Endrock napisał/a:
Moze pakiety? Mam dwa Carsony 1900mAh Racing Packi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum