Wysłany: 16-05-2011, 14:19 Regulator NOSRAM Magnum Power Reverse
Mam do was pytanie jaki najszybszy silnik można będzie zastosować o tego regulatora. Chodzi mi głownie o wykorzystaniu tego do napędu motorówki.
Specyfikacja regla:
# Zasilanie : 4,8 - 8,4 V
# Silnik szczotkowy (zwoje) : brak limitów (przy 7.2V)
# BEC : 5.0V
# Spadek napięcia przy 20A i 25oC temp. tranzystorów : 0.048V
# Maksymalny amperaż : 225A
Wg. opisu wynika ze mógłbym, wsadzić każdy silnik, lecz muszę też patrzeć aby silnik nie przekraczał napięcia max. 225A? Czy źle to rozumuje? I może jakieś propozycje co do silnika?
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
można się tylko domyślać ze ta wartość to wartość szczytowa dostępna przez chwile.
wiec dla bezpieczeństwa należy się trzymać silnika który nie przekroczy tej wartości a dla bezpieczeństwa zostawić sobie margines bezpieczeństwa. w zależności od twojego przywiązania do tego regla, ja bym zalecał co najmniej 30% poniżej max regla.
producent pisze ze przy 7,2V niema dla niego limitu co do silnika, ale ja bym raczej nie wkładał nic poniżej 12-15T.
BDW. do łodzi zdecydowanie lepiej pasują regle dedykowane, chłodzone wodą.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum