Witam
Mam pewien problem ze swoją TT-ką. Otóż po włączeniu model tak jakby traci napięcie i od razu zaczyna żabkować. Podejrzewałem, że problem tkwi w akumulatorach, lecz napięcię we wszystkich trzech wahało się od 6 do 7.2 wolt, czyli jak mniemam tu nie siedzi problem. Sprawdziłem również akumulatorki w aparaturze i te też mają po około 1.2 wolta, czyli tyle, ile być w nich powinno...
Ma może któryś w z forumowiczów pomysł, czego może być to problem? Może regulator albo silnik są temu winne?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
mierzone pod obciążeniem czy bez jak bez to akkusy nadają się na śmietnik.
przyjmuje sie ze dla nimh napięcie na celi nie powinno spaść poniżej 0,9 wolta co daje 5,6V na pakiecie skoro mierzysz i napięcie masz 6. Dobrze naładowany pakiet 6cel powinien mieć ponad 8V a selekcja prawie 9V.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum