Witam mam problem z moim regulatorem TEU-101BK.
Regulator po włączeniu nie reaguje na komendy z nadajnika, nie jest to wina akumulatora ani nic innego. Regulator jak jest włączony to świeci się czerwona diutka (miga) i słychać pikanie
Czytałem że ich najczęstszą awarią jest spalenie tranzystora, nie wiem czy to to. wykluczam zachlapanie wodą bo nie jeżdżę po wodzie po śniegu itp. Model ostatnio używałem kilka miesięcy temu. Jestem amatorem i nie wiem czy napisałem wszystko co potrzeba, jeśli czegoś nie napisałem proszę pisać jeśli będę wiedział odpowiem. Z góry dziękuje za pomoc
Pikanie tego regulatora najczęściej oznacza brak sygnału z nadajnika lub zasilania odbiornika. Sprawdź czy wpietą wtyczkę zasilającą regulator do gniazda w odbiorniku czarnym kablem na zewnątrz. Sprawdź też czy masz dobrze naładowany pakiet w modelu oraz baterie w nadajniku i spróbuj od nowa zaprogramować regulator z nadajnikiem.
Jak to zrobić pisałem w tym temacie
http://www.zabawki-modele...rowane_3448.htm
Wprawdzie tam pytanie dotyczyło regulatora TEU302, ale programuje się tak samo.
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
1. Może najpierw włączasz odbiornik. Najpierw trzeba włączyć nadajnik dopiero później model.
2. Nie podpięte kable do odbiornika (mają być 3)
3. Padnięty odbiornik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum