Moderator stwierdził, że mam założyć nowy temat a nie odkopywać stary...
Cytat:
Witam,
Mam kilka pytań. Zastanawiam się nad zakupem E-Maxx'a. Muszę dokupić do niego jeszcze pakiety i właśnie ostatnio ktoś polecił mi tego Team Oriona.
Podobno jest w stanie pochodzić nawet 30 min - czy to prawda?
Czy lepiej (dłuższa zabawa, bo na tym mi najbardziej zależy) będzie zakup kilku mniejszych pakietów czy jednego większego?
Który z pakietów będzie dawał dłuższy czas jazdy - pakiet 8,4V 4500mAh czy np. 7,2V 5000mAh?
Wszystko oczywiście w oparciu o w/w model - 2 silniki 540, regulator który niestety nie przyjmuje LiPo, więc raczej tylko NiMh wchodzą w grę.
Zależy jakiego E-maxxa masz na myśli - stary E-maxx z tego co pamiętam miał regiel do 14,4v, więc w grę wchodzą tylko 2x pakiety 7,2v. Nowy ma regiel do 16,8v, więc możesz dać 2x pakiet 8,4v. Także wychodzi tak, czy tak że musisz kupić odrazu 2 pakiety. Ja bym brał odrazu 8,4v bo to duży model, i trzeba mieć siłę by go napędzić, jednak najlepszym rozwiązaniem jest bezszczotka i li-po w wypadku tego modelu.
_________________ TKM McRae Rally Team
Ford Focus RS WRC '01 Tamiya TB-01
Subaru Impreza STI WRC '00 Team Arai
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum