Tak jak w temacie mam zamiar kupić pierwszą aparaturę do 200 zł.Proszę o szybką odpowiedź (bo mi przejdzie super fighter jeśli nie zdecyduje się na apke )
Nowe czy używane?
Najlepszym rozwiazaniem jest kupienie aparatury z modułem Spectrum, żebyś miał z głowy problem z kwarcami i precyzyjniejsze sterowanie, ale używane do 200 zł jest raczej niemożliwe do kupienia. Rolejny rodzaj do rozpatrzenia to synteza i myśle, ze jak dobrze poszukasz, to uzywane za 200 zł uda się kupić, ale może być mocno zniszczona i nie do końca sprawna, więc musisz uważać. Synteza ma możliwość dostrojenia zakresu samemu i jest to lepsze rozwiązanie jeżeli masz zamiar jeździć na zawodach, bo sam dostroisz zakres aparatury i nie będziesz miał zakłuceń. Następna w kolejności zostaje Ci aparatura zwykła, kwarcowa, ale jeżeli masz mozliwośc wyboru, to kup czestotliwość 40 Mhz FM, poniewaz jest mniej popularna. Zakres 27 jest tak bardzo rozpowszechniony nawet w zwykłych zabawkach sterowanych radiem, że poszukałbym na twoim miejscu 40 Mhz nawet AM niż 27Mhz.
Jeżeli zaś chodzi o producenta, to wybór jest tak szeroki, że trudno polecić coś na szybko. Kwarcowy Acoms hayabusa to koszt 100-150 zł od jakiegoś zawodnika, który przechodzi na syntezę czy spektrum, więc warto pójść na jakies zawody i popytać. Nowe masz dostępne w sklepach, więc poszukaj co najlepiej leży ci w ręce
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum