Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
mały promień skrętu
Autor Wiadomość
bart266

Wysłany: 14-09-2008, 10:33   mały promień skrętu

otóż, jak w temacie
bylem na 3 rajdie nocnym jako widz i zaobserwowałem, że mój samochód w stosunku do nich ma bardzo mały promiań skrętu
a mam podwozie tt-01 i oryginalne serwo jakie bylo w zestawie z tt-ką [ pare razy go rozbierałem, jesli to ma znaczenie]
co zrobić aby był on zwinniejszy?

cj_kai 

Wysłany: 14-09-2008, 12:07   

mały promień skrętu to zaleta, możesz ciaśniej brać zakręty, mały promień czyli okrąg jaki zrobisz jadąc w kółko. Ale skoro masz tt to może właśnie masz duży promień czyli czasem nie udaje Ci się zawrócić "na raz". Sam mam tt i niestety jego konstrukcja nie pozwala na tak ciasne nawroty jak tb-02 nie wiem czy ktoś próbował coś z tym zrobisz jakiś upgrade mechaniczny, żeby koła mogły się bardziej wychylić. Mi to nie przeszkadza ale scigam sie rekracyjnie z 2 tt, do tego na lużnych nawieszchniach i w nawrotach pomaga moc silnika :P , a na asfalcie jeżdze po lekkich lukach bo mam podniesione zawieszenie i przy ciasnych nawrotach przy duzej predkosci lubi mi model przedachowac ze 2, 3 razy xD, za wysoko mam srodek ciezkosci w modelu jak na jazde po asfalcie.

bart266

Wysłany: 14-09-2008, 22:51   

przepraszam chodzilo mi o duzy promien skretu tzn nie wyrabiam sie na zakretach 180şaz wlaszcza przy beczkach

[ Dodano: 18-09-2008, 15:04 ]
a kiedy dokupię mocniejsze serwo [szybsze] to nic sie nie zmieni??
\

Odpowiedz do tematu