Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Apka 2.4 GHZ
Autor Wiadomość
mowcaumarlych 

Wysłany: 19-03-2011, 13:27   Apka 2.4 GHZ

Witam,

mam pytanko zauważyłem, żę w ATA są dostępne aparatury 2.4 ghz, ale jedne są Spectrum a inne AFHDS: (Automatic Frequency Hopping Digital System), jaka będzie róznica, spectrum z tego co wiem nie wymaga kwarcy itd, żadnego prblemu z zasięgiem i zakłuceniami. Pytam się bo planuje wymiankę włśnie na 2.4 ghz, więc może ktos naświetli mi trochę te sprawę.

pozdrawiam

motyl

Wysłany: 20-03-2011, 16:14   

Aparatury 2.4 ghz nie wymagają kwarcy, różnią się tym od zwykłych że 'łapią' mniej zakłóceń, mają wyświetlacze lcd, pamięć do kilkunastu modeli i w ogóle są lepsze od zwykłych.
Lecz podaj konkretne które Cię interesują i do jakiego modelu mają być zastosowane to może uda mi się tobie pomóc w doborze najodpowiedniejszej :D

A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.

amonsul 

Wysłany: 21-03-2011, 10:24   

różnica jest żadna a to tylko kwestia nazwy handlowej.

pamiętaj że aparaturę wymieniasz bardzo rzadko wiec kup model który będzie jak najlepszej jakości. pamiętaj również ze od jej wykonania i wygody użytkowania zależy jak będziesz potem w stanie poczuć model.
Polecam każda apke fizycznie obmacać czy ciężar, rozmieszczenie klawiszy, koła sterowego cyngla i menu jest odpowiednie i nie będzie sprawiało problemów w czasie użytkowania.

aparatury nie powinno sie kupować ze względu na wygląd czy opinie innych, to że ma milion ustawień i wszyscy ja polecają nie znaczy że klocek z wielkim ekranem będzie wygodny.

Los Desperados Rally & Racing Team

mowcaumarlych 

Wysłany: 21-03-2011, 20:33   

dzieki za odpowiedź,
apka potrzebna mi jest do driftu co polecacie na ATA?

[ Dodano: 21-03-2011, 20:35 ]
a model to tamiya tb 02

Odpowiedz do tematu