Wysłany: 27-09-2006, 22:38 Krajowe Mistrzostwa Modeli Tamiya GT
Witam Wszystkich.
Nawiązując do ( mam nadzieję ) udanych zawodów z cyklu Pucharu Lata - Firma ATA postanowiła zorganizować Cykl zawodów - Krajowe Mistrzostwa Modeli Tamiya GT.
I Eliminacja Krajowych Mistrzostw Modeli Tamiya GT odbedzie się dnia 07.10.2006 r ( sobota ). w Centrum Handlowym BLUECITY ( tor przy fontannie ).
Eliminacje będa rozgrywane w następujacych klasach:
Mad Fighter
Top Stock
Dżentelmen
E-10 TC 540
E-10 TC Spec
Przepisy i wykaz części dopuszczonych w Klasie Mad Fighter , Top Stock i Dżentelmen zostaną zamieszczone na tym forum w tym tygodniu.
Przepisy dotyczace klas E-10 TC 540/Spec są zgodne z przepisami w/g których rozgrywane są Mistrzostwa Polski ( w tych klasach dopuszczamy podwozia wszystkich firm ), jedynym od nich odstępstwem jest ograniczenie w oponach. Do startu w Naszych zawodach są dozwolone tylko opony Firm Tamiya i Carson. Informacja na ten temat znajdować się będzie w INFORMATORZE, który dla tych zawodów będzie się ukazywał tylko na tym forum. Podobne bedzie z FORMULARZEM ZGŁOSZEŃ.
pozdrawiam
Robert Goś
Przemek Morawski []
Wysłany: 28-09-2006, 09:25
Pytanie w kwestii silników do SPEC. Jak zapewne wiesz toczy się dyskusja zażarta dyskusja na ten temat. Skazani jesteśmy w zasadzie na dwa typy silników ze względu na zapis o 17T (nie więcej) i stałym kącie wyprzedzenia komutatora 5st. Czy w waszej edycji również będzie taki zapis ? Czy dopuścicie silniki o większej ilości zwoji i regulowanym ale ustawionym na 5 kącie wyprzedzenia ? Jak dla mnie szczególnie ta ostatnia kwestia jest istotna, zakupiłem właśnie taki silnik 17x2 ale z regulowanym kątem i jest on zabroniony w klasie SPEC. Na razie silnika nie zamierzam zmieniać, czekam na rozwój wydarzeń ale bardzo chętnie pojawiłbym się na waszych zawodach z tym właśnie silnikiem.
Michał Kleszewski []
Wysłany: 28-09-2006, 11:32
Przemek, z tego co wiem, to i tak ze swoim silnikiem LRP nie będziesz mógł jeździć w tym cyklu. Robert wspominał, że podwozia będą dowolne, ale za to silniki Tamiya. Jeśli się mylę, to popraw mnie Robercie.
Czekamy na przepisy!
Robert Goś []
Wysłany: 28-09-2006, 13:12
Przemek_PC napisał/a:
Pytanie w kwestii silników do SPEC. Jak zapewne wiesz toczy się dyskusja zażarta dyskusja na ten temat. Skazani jesteśmy w zasadzie na dwa typy silników ze względu na zapis o 17T (nie więcej) i stałym kącie wyprzedzenia komutatora 5st. Czy w waszej edycji również będzie taki zapis ? Czy dopuścicie silniki o większej ilości zwoji i regulowanym ale ustawionym na 5 kącie wyprzedzenia ? Jak dla mnie szczególnie ta ostatnia kwestia jest istotna, zakupiłem właśnie taki silnik 17x2 ale z regulowanym kątem i jest on zabroniony w klasie SPEC. Na razie silnika nie zamierzam zmieniać, czekam na rozwój wydarzeń ale bardzo chętnie pojawiłbym się na waszych zawodach z tym właśnie silnikiem.
Witam Przemku.
Niestety nie mam na chwilę obecną dostępu do działu na forum , gdzie toczy się dyskusja na ten temat ( i chyba juz nie chcę go mieć, patrząc na postępowanie admina na tamtym forum ). Zapewne ta dyskusja nie zakończy się przed terminem naszych zawodów, jeśli tak będzie w I Eliminacji dopuścimy wszelkie silnki, o których jest w tamtym temacie mowa. Jak sytuacja się wylkaruje, wtedy w naszych zawodach będą dopuszczone silniki, zgodne z parametrami, które ustali sekcja.
Pozdrawiam
Robert Goś
[ Dodano: 28-09-2006, 13:23 ]
Michał Kleszewski napisał/a:
Przemek, z tego co wiem, to i tak ze swoim silnikiem LRP nie będziesz mógł jeździć w tym cyklu. Robert wspominał, że podwozia będą dowolne, ale za to silniki Tamiya. Jeśli się mylę, to popraw mnie Robercie.
Czekamy na przepisy!
Witam
Michał, nie robimy w klasach Spec i Modified w całym cyklu Mistrzostw Polski modeli Tamiya odstępstw od przepisów dla tych klas zamieszczonych na oficjalnej stronie sekcji.
Jedyną różnicą są opony. W tych klasach dopuszczamy tylko opony produkowane przez Tamiya i Carson.
Przepisy odnośnie Top Stock, Spec i Modified - juz są zamieszczone ( na naszym forum w dziale " Przepisy " i na stronie sekcji ). Dla Mad Fighter-a i Dżentelmena ukażą się wkrótce na TYM forum w Przepisach.
pozdrawiam
Robert Goś
Paweł Lipiec []
Wysłany: 28-09-2006, 17:17
Czemu na tych zawodach niema 540 przecierz to popularna klasa wsród zawodników . tez chciałem sie przejechac na te zawody ale teraz tak spojrzalem i nie widze 540 ale niefart
Ostatnio zmieniony przez Paweł Lipiec 28-09-2006, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
Przemek Morawski []
Wysłany: 28-09-2006, 17:20
Robert jakie są ustalenia MP to wiadomo, silnik 17x2 wyprzedzenie 5st. NIEMODYFIKOWALNE czyli bez możliwości regulacji. Ja jednak mam silnik, w którym kąt wyprzedzenia jest regulowany ale oczywiście mogę go nastawić na 5st i jest to do sprawdzenia w czasie kontroli technicznej. Silników o stałym kącie 5st. jest może trzy albo cztery rodzaje i są dużo droższe od silników z regulacją. Na pewno nie wydam kolejnych 200zł na silnik, wolę za tę kwotę zjawić się dwa razy u was na zawodach. Stąd moje pytanie, czy mogę jechać w klasie SPEC na silniku 17x2 modyfikowalnym ale z ustawionym, przepisowym kątem wyprzedzenia 5 stopni ? Proszę o szybką odpowiedź, od tego w głównej mierze zależy czy zjawię się na zawodach czy nie.
Pozdrawiam
Krzysztof Krysiak []
Wysłany: 28-09-2006, 17:24
Czyli co? Nie mogę wystąpić ze swoim DF-02? Przecież ostatnio klasa ET10-4wd się rozkręca, więc nie rozumiem czemu nie dodano tej klasy.
Robert Goś []
Wysłany: 28-09-2006, 19:11
PAWEŁ 4x4 napisał/a:
Czemu na tych zawodach niema 540 przecierz to popularna klasa wsród zawodników . tez chciałem sie przejechac na te zawody ale teraz tak spojrzalem i nie widze 540 ale niefart
Witam.
Paweł, 540 na tych zawodach nie bedzie niestety dopuszczona. Ustaliliśmy 5 klas, w których chcemy zapewnic Wam maksymalną ilość jazd w przeciągu tego cyklu zawodów. Z tego powodu nie będziemy już nic zmieniać odnośnie klas.
pozdrawiam
Robert Goś
[ Dodano: 28-09-2006, 19:15 ]
Przemek_PC napisał/a:
... Proszę o szybką odpowiedź, od tego w głównej mierze zależy czy zjawię się na zawodach czy nie.
Pozdrawiam
Witam.
Przemku , odpowiem krótko : PRZYJERZDŻAJ, bedziesz dopuszczony na tym silniku.
pozdrawiam
Robert Goś
[ Dodano: 28-09-2006, 19:19 ]
BODZIO napisał/a:
Czyli co? Nie mogę wystąpić ze swoim DF-02? Przecież ostatnio klasa ET10-4wd się rozkręca, więc nie rozumiem czemu nie dodano tej klasy.
Witam.
Starty tej klasy przewidujemy w czasie Eliminacji Mistrzostw Polski modeli Tamiya w "sezonie otwartym", która bedzie kontynuacją Halowych Mistrzostw Polski modeli Tamiya w sezonie letnim. Na hali ta klasa nie bedzie startować.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 274 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-09-2006, 19:40
Czy eliminacje będą podzielone na kategorie wiekowe? (młodzik, junior, senior) czy tak jak na pucharze lata wszystkie kategorie naraz?
_________________ Dodge Stratus 3.0 Carpet Wersion TT-01D - prawie sprzedane
Dodge Stratus 3.0 Carpet Wersion TA04-S
Futaba 3PKS
Duratrax Ice
Much More CTX
Stary nick: Atime
dafi Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Lut 2006 Posty: 174 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-09-2006, 19:54
Czy mógłby ktoś uściślić silniki klasa TOP STOCK „Model może być napędzany tylko jednym silnikiem Mabuchi RS 540 27 zwoi nr kat. 7435044 lub posiadającym fabryczne oznaczenie CE-4 lub J540”.
Chodzi o to, że posiadam dwa silniki, które były standardowo na wyposażeniu modeli TT-01,nie ma na nich żadnych oznaczeń, więc czy będą dopuszczone do zawodów??
Według mnie silnik 540-J nr kat.53689 nie ma oznaczeń, proszę mnie poprawić jeśli ma.
Czy nie można po prostu wypisać nr. katalogowych dozwolonych silników???
Ostatnio zmieniony przez dafi 28-09-2006, 20:05, w całości zmieniany 2 razy
Robert Goś []
Wysłany: 28-09-2006, 20:02
Atime napisał/a:
Czy eliminacje będą podzielone na kategorie wiekowe? (młodzik, junior, senior) czy tak jak na pucharze lata wszystkie kategorie naraz?
Witam.
Podział na kategorie wiekowe będzie tylko w dwóch klasach: Top Stock i E-10 TC Spec. W tych klasach robimy podział : senior, junior, młodzik.
Klasy : Mad Fighter i Dżentelmen są klasami bez podziału wiekowego. Za to w Mad Fighter górna granica wieku do 15 lat ( odsyłam do przepisów ), Natomiast w Dżentelmem - dolna granica wieku to 30 lat ( również patrz przepisy ).
W Klasie E-10TC Modified - nie ma podziału na kategorie wiekowe.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 274 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-09-2006, 20:39
dafi napisał/a:
Czy mógłby ktoś uściślić silniki klasa TOP STOCK
Chodzi o to, że posiadam dwa silniki, które były standardowo na wyposażeniu modeli TT-01
Jesli kupiłeś TT-01 to na 90% masz silnik, którym można jeździć w Top Stocku (matowo-srebrny) ewentualnie możesz mieć czarny i on nie jest dopuszczany na zawodach
_________________ Dodge Stratus 3.0 Carpet Wersion TT-01D - prawie sprzedane
Dodge Stratus 3.0 Carpet Wersion TA04-S
Futaba 3PKS
Duratrax Ice
Much More CTX
Stary nick: Atime
Kuba Adamiuk []
Wysłany: 28-09-2006, 20:40
Roberce kiedy pojawi sie formulasz zgloszeniowy??
Robert Goś []
Wysłany: 28-09-2006, 20:58
Kuba Adamiuk napisał/a:
Roberce kiedy pojawi sie formulasz zgloszeniowy??
Witam.
Kuba, zgłoszenia na chwilę obecną proszę wysyłać zgodnie z instrukcją zamieszczoną w Informatorze ( Informator jest w Ogłoszeniach na Tym forum ). Jeśli uda Nam się stworzyć typowy Formularz Zgłoszeniowy - zostanie on niezwłocznie zamieszczony, a zgłoszenia wysłana przez Was do tego czasu zostaną w nim przez nas zamieszczone. Jeśli nie wyrobimy się ze zrobieniem Formularza Zgłoszeń na tą eliminację ( jak wiecie pozostało mało czasu ) zgłoszenia będą przyjmowane tylko droga Mailową ( patrz Informator ).
pozdrawiam
Robert Goś
Krzysztof Krysiak []
Wysłany: 28-09-2006, 21:38
No ale jeśli Mady będą jeździły to i tak już skocznie będą, więc nie widzę przeciwskazań do ET10-4WD. Bo niby czemu Mad-Fightery mają być a DF-y nie? Myślę że zgłosiłoby się tylu zawodników że wystarczyłoby na jedną grupę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum