Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Krajowe Mistrzostwa Modeli Tamiya GT - III Elimin 04.11
Autor Wiadomość
Robert Goś
[]

Wysłany: 16-10-2006, 21:06   Krajowe Mistrzostwa Modeli Tamiya GT - III Elimin 04.11

Witam Wszystkich.

Ukazał się już Informator III Eliminacji Krajowych Mistrzostw Modeli Tamiya GT, które odbędą się w Blue City ( tor przy fonatnnie ) w dniu 04 listopada 2006 r.
Szczegóły w tym miejscu:
http://www.zabawki-modele...rowane_1639.htm

Zainteresowanych, w imieniu Organizatorów serdecznie na Nie zapraszam.

pozdrawiam

Robert Goś

Maco26
[]

Wysłany: 18-10-2006, 15:19   

Mam pytanie, możliwe jest stworzenie rankingu HMP dla klasy 2WD/Mad Fighter??
Są osoby które chciałyby wiedzieć na których są miejscach i ile mają pkt. a na stronie rc auto niestety nie zrobili dla tych klas
Pozdrawiam

Jacek Żurek 

Wysłany: 18-10-2006, 23:48   

Maco26 napisał/a:
Mam pytanie, możliwe jest stworzenie rankingu HMP dla klasy 2WD/Mad Fighter??
Są osoby które chciałyby wiedzieć na których są miejscach i ile mają pkt. a na stronie rc auto niestety nie zrobili dla tych klas
Pozdrawiam

Na stronie RC auto nie będzie takiego rankingu.
Postaramy się go przygotować i wystawić na stronie TAMIYA.pl

dziekuje
pozdrawiam
Jacek

Krzysztof Krysiak
[]

Wysłany: 26-10-2006, 22:20   

Jakby ktoś nie wiedział to pod tym adresem http://www.zabawki-modele...lyForm&CompId=1
jest nasz upragniony formularz zgłoszeniowy.

Łukasz Sabat 

Wysłany: 27-10-2006, 18:34   Blue City

Czy na zawodach W blue city będzie można jeździć w Mad Fighterze i 2wd?

Jakub Niedźwiecki 

Wysłany: 27-10-2006, 19:24   

będzie można :)
Duratrax Ice
Much More CTX
Stary nick: Atime

Robert Goś
[]

Wysłany: 30-10-2006, 15:26   Re: Blue City

Łukasz Sabat napisał/a:
Czy na zawodach W blue city będzie można jeździć w Mad Fighterze i 2wd?

Witam.

Tak jak w poprzednich zawodach z tego cyklu rozgrywanych w BlueCity klasa Mad Fighter będzie jeździła osobno. Klasa Mad Fighter 2 WD oraz 4 WD będą jeździły razem, lecz klasyfikacja w tych klasach będzie prowadzona osobno.

pozdrawiam

Robert Goś

Jan Pawlak
[]

Wysłany: 30-10-2006, 23:03   

jak wygląda sprawa opon w TOP STOCK ? Tamiya i Carson czy tylko Tamiya?

Marcin Zygierewicz
[]

Wysłany: 31-10-2006, 09:46   terningi

Robert,

czy w piatek będzie można zapoznać sie z torem a jeśli tak to od której do której

pozdrawiam

Marcin

Jacek Żurek 

Wysłany: 31-10-2006, 12:00   

intruder napisał/a:
jak wygląda sprawa opon w TOP STOCK ? Tamiya i Carson czy tylko Tamiya?

zgodnie z przepisami LOK dostępnymi na stronie

http://www.rc-cars.fe.pl/

pozdrawiam
organizator

Robert Goś
[]

Wysłany: 31-10-2006, 12:14   Re: terningi

Marcin Zygierewicz napisał/a:
Robert,

czy w piatek będzie można zapoznać sie z torem a jeśli tak to od której do której

pozdrawiam

Marcin

Witam.

Marcin, tor rozkładamy w piątek po godzinie 21 ( wcześniej nie ma możliwości go rozłorzyć ). W piątek nie będzie możliwości treningu. W sobotę treningi są w czasie zgodnym z Informatorem tych zawodów.

pozdrawiam

Robert Goś

Patryk Rybarczyk 

Wysłany: 01-11-2006, 14:43   

Mam jedno pytanko w jakiej kolejnośći ze względu na klasy będą rozgrywane biegi???

Robert Goś
[]

Wysłany: 01-11-2006, 15:39   

patryk napisał/a:
Mam jedno pytanko w jakiej kolejnośći ze względu na klasy będą rozgrywane biegi???

Witam.

Patryk, to jest pytanie do sędziów. To oni ustalają kolejność. Jak znam życie, przed zamknięciem list startowych - nie będzie tego wiadomo.

pozdrawiam

Robert Goś

Michał Kleszewski
[]

Wysłany: 03-11-2006, 10:21   

To ja mam jeszcze jedną prośbę do sędziów, jak już zostali wywołani do tablicy :)
Wiem, że KMMT mają być przede wszystkim dobrą zabawą, ale mimo wszystko proszę o dopilnowanie tym razem przestrzegania przynajmniej tych "najważniejszych" przepisów, jak np zakaz używania wstecznego, jazda pod prąd, czy utrudnianie wyprzedzania przy dublowaniu.
Ostatnio w BC w klasach TS i MF była istna wolna amerykanka.

Jeśli powyższe przepisy nie będą nagminnie łamana, to zabawa będzie jeszcze lepsza :)

Robert Goś
[]

Wysłany: 03-11-2006, 13:17   

Witam Wszystkich.

Jak wiecie, na te jednodniowe zawody zgłosiło się prawie 100 zawodników. Bardzo Nas ten fakt jako Organizatorów to cieszy. W czasie, w którym rozegrane zostaną zawody przewidujemy 3 jazdy eliminacyjne i 3 finałowe. Nie będzie prosto to przeprowadzić , mamy 16 grup, mam nadzieję, iż jednak się uda. Aby udało się przeprowadzić wszystkie zaplanowane biegi eliminacyjne i finałowe - potrzeba bedzie również wspólpracy i zrozumienia kilku kwestii przez Was zawodników. Oto one:
1.Starty poszczególnych grup robimy co 8 minut ( 5 minut wyscig i 3 minuty czasu technicznego ).
2. W czasie czasu technicznego szczególną uwagę proszę zwrócić na szybki zwrot "pchełki", czeka na nią już inny zawodnik, który za chwilę ma wyścig.
3.Sędziowie nie będą robili dłuższych przerw między biegami niż te 3 minuty, nie będzie też wydłużania czasu technicznego.
4.Po Swoim skończonym biegu zawodnik jak najszybciej zdaje " pchełkę" oraz swój nadajnik ( nadajniki sa znów pobierane, przed kolejnym biegiem Tego zawodnika )i udaje się na miejsce serwisowe ( są jak zwykle numerki, odpowiadające numerowi startowemu danego zawodnika w koło toru. Tam stajemy na serwisie).
5. Kwestie list startowych, opłat, pobierania numerków załatwiamy przed godziną 9:45.
6. Każdy, kto udaje się po "pchełkę" przed wyścigiem musi mieć zrobiony w karoserii swojego modelu otwów na tą "pchełkę" oraz dodatkową spinkę do jej zamocowania.

Mam nadzieję, iż szczególnie zawodnikom startującym pierwszy raz w Zawodach wyjaśniłem kilka kwestii organizacyjnych, z zawodami związanych. Dostosowanie się do nich z pewnością pozwoli na rozegranie zaplanowanych jazd eliminacyjnych i finałów.

pozdrawiam

Robert Goś

Odpowiedz do tematu