Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Finały II Hal.K.M.M.T. - Warszawa 26-27.04.2008r BlueCity .
Autor Wiadomość
Robert Goś
[]

Wysłany: 18-03-2008, 11:51   Finały II Hal.K.M.M.T. - Warszawa 26-27.04.2008r BlueCity .

W trosce o zadowolenie i rozwój sportowy modelarzy podajemy do ogólnej i oficjalnej wiadomości, że w dniach 26-27.04.2008r w Centrum Handlowym BlueCity ( tor przy fontannie ) zostaną rozegrane Finały II Halowych Krajowych Mistrzostw Modeli Tamiya.
Z uwagi, że rozgrywane Finały H.K.M.M.T. dotyczą zarówno klas On-road oraz Off-road zdecydowaliśmy o podziale tych zawodów tak, aby klasy Off-road jeździły jednego dnia ( sobota 26.04.2008r ) a On-road następnego dnia ( niedziela 27.04.2008r ) czyli zawodów jednodniowych.

W dniu 25.04.2008 r
- w godzinach 12:00-21:00 zapewniamy możliwość wolnych treningów.

W dniu 26.04.2008r będą startować następujące klasy:

- 2WD Junior – przewidujemy 3 grupy w tej klasie
- 2WD – przewidujemy 3 grupy w tej klasie
- 4WD Junior – przewidujemy 2 grupy w tej klasie
-4WD – przewidujemy 3 grupy w tej klasie

Rozkład tego dnia zawodów:
8:00- 8:50 – wolne treningi
9:00- 13:50 – jazdy eliminacyjne ( 3 biegi )
14:10-18:40 – jazdy finałowe ( 3 biegi )
19:00 – zakończenie zawodów , rozdanie nagród

W dniu 27.04.2008r będą startować następujące klasy:

- E10 TC Kadet – przewidujemy 3 grupy
- E10 TC 540 – przewidujemy 3 grupy
- E10 TC Spec – przewidujemy 2 grupy
- E10 TC Modified – przewidujemy 1 grupę
- Gentelman – przewidujemy 3 grupy

Rozkład tego dnia zawodów :
7:00 -7:50 – wolne treningi
8:00 – 13:20 – jazdy eliminacyjne ( 3 biegi )
13:30 – 18:20 – jazdy finałowe ( 3 biegi )
18:40 – zakończenie zawodów, rozdanie nagród

Pierwszeństwo startu w tych zawodach mają zawodnicy z rankingu opublikowanego na stronie Firmy ATA w dziale „zawody” w zakładce „ranking”.

Zakwalifikowani do tych zawodów zawodnicy z rankingu w poszczególnych klasach:

1. Off-road
- 2WD Junior – od pozycji 1 do pozycji 30 w rankingu
- 2WD – od pozycji 1 do pozycji 27 w rankingu
- 4WD Junior – od pozycji 1 do pozycji 20 w rankingu
- 4WD – od pozycji 1 do pozycji 24 w rankingu

2. On-road
- E10 TC Kadet – od pozycji 1 do pozycji 23 w rankingu
- E10 TC 540 – od pozycji 1 do pozycji 30 w rankingu
- E10 TC Spec – od pozycji 1 do pozycji 14 w rankingu ( w tej klasie dopuszczamy możliwość startu 6 zawodników spoza rankingu, nie posiadających modeli Firmy Tamiya a chcących na te zawody przyjechać, decyduje kolejność zgłoszeń w formularzu zgłoszeniowym ).
- E 10 TC Modified – od pozycji 1 do pozycji 5 w rankingu ( w tej klasie dopuszczamy możliwość startu 5 zawodników spoza rankingu, nie posiadających modeli Firmy Tamiya a chcących na te zawody przyjechać, decyduje kolejność zgłoszeń w formularzu zgłoszeniowym ).
- Gentelman – od pozycji 1 do pozycji 22 w rankingu ( w tej klasie dopuszczamy możliwość startu 8 zawodników spoza rankingu, jeżdżących modelami Tamiya i chcących się dobrze bawić ).

Pozostałych informacji proszę szukać w Formularzach Zgłoszeń na te zawody, który opublikujemy niebawem na stronie sekcji.

Z upoważnienia

Robert Goś

Bukin 

Wysłany: 18-03-2008, 12:22   

witam,

Gdzie mogę zatem znaleźć listę rankingową do klasy Gentelman??

startowałem w tej klasie i dlatego jakoś nie mogę znaleźć tego rankingu a bardzo chętnie bym wystartował.

Dzieki za pomoc

Robert Goś
[]

Wysłany: 18-03-2008, 16:57   

Bukin napisał/a:
witam,

Gdzie mogę zatem znaleźć listę rankingową do klasy Gentelman??

startowałem w tej klasie i dlatego jakoś nie mogę znaleźć tego rankingu a bardzo chętnie bym wystartował.

Dzieki za pomoc

Witam.

Pod tym linkiem:
http://www.ata-pd.com.pl/portal/menu/13

pozdrawiam

Robert Goś

Piotrek Okoński 

Wysłany: 18-03-2008, 18:49   

A gdyby ktoś z rankingu z klasy 4wd junior się nie zgłosił to czy mógłbym wziąć udział w tych zawodach? Jeżeli tak to chętnie wpiszę się na listę rezerwową albo coś takiego

Dyniek 

Wysłany: 18-03-2008, 20:06   

Ja mam natomiast takie pytanie: czy osoby nie biorące udziału w zawodach będą mogły pojeździć po torze w owy piątek 25.04.08??

Robert Goś
[]

Wysłany: 18-03-2008, 21:38   

Piotrek Okoński napisał/a:
A gdyby ktoś z rankingu z klasy 4wd junior się nie zgłosił to czy mógłbym wziąć udział w tych zawodach? Jeżeli tak to chętnie wpiszę się na listę rezerwową albo coś takiego

Witam.

Niestety, jeśli nie jesteś ujęty w rankingu, zgodnie z przepisami nie możesz w nich startować.

pozdrawiam

Robert Goś

[ Dodano: 18-03-2008, 21:39 ]
Dyniek napisał/a:
Ja mam natomiast takie pytanie: czy osoby nie biorące udziału w zawodach będą mogły pojeździć po torze w owy piątek 25.04.08??

Witam.

Tak, będzie możliwość jazdy w dniu 25.04.2008 r, również dla osób nie biorących udziału w zawodach.

pozdrawiam

Robert Goś

Piotrek Okoński 

Wysłany: 19-03-2008, 19:40   

A czy są gdzieś informacje o zawodach które będą w Łodzi 29 i 30 marca. Czy jest gdzieś lista zgłoszeń? I jeszcze jedno pytanko, czy będzie tam klasa dżentelmen.

Robert Goś
[]

Wysłany: 19-03-2008, 21:10   

A czy są gdzieś informacje o zawodach które będą w Łodzi 29 i 30 marca. Czy jest gdzieś lista zgłoszeń? I jeszcze jedno pytanko, czy będzie tam klasa dżentelmen.

Witam.

W/g inforamcji podanych na stronie sekcji zawody w Łodzi w tych dniach zostały odwołane.

pozdrawiam

Robert Goś

Piotrek Okoński 

Wysłany: 21-03-2008, 15:35   

Wg. kalendarza zawodów w dniach 20-21 kwietnia mają się odbyć zawody w Warszawie - Finał Halowych Młodzieżowych Mistrzostw Polski Off Road. Czy to są zawody niezoleżne od tych w bluecity? Czy termin został zmieniony to jest ten finał? Czy będę mógł wziąć w nich udział jeżeli nie jestem sklasyfikowany na żadnej liście? (brałem udział w zawodach w styczniu w warszawie ale wtedy była zapsuta aparatura mieżąca czas i przez to te zawody nie były oficjalne.)

Robert Goś
[]

Wysłany: 21-03-2008, 17:17   

Wg. kalendarza zawodów w dniach 20-21 kwietnia mają się odbyć zawody w Warszawie - Finał Halowych Młodzieżowych Mistrzostw Polski Off Road. Czy to są zawody niezoleżne od tych w bluecity? Czy termin został zmieniony to jest ten finał? Czy będę mógł wziąć w nich udział jeżeli nie jestem sklasyfikowany na żadnej liście? (brałem udział w zawodach w styczniu w warszawie ale wtedy była zapsuta aparatura mieżąca czas i przez to te zawody nie były oficjalne.)

W Finale HMP Off-road ( tych 20-21 ) nie możesz wziąć udziału. Są to zawody Finałowe cyklu imprez w sezonie halowym 2007/2008. W/g obowiązujących przepisów w Finale, mogą brać udział zawodnicy, którzy zakwalifikowali się do niego jeżdżąc w eliminacjach i uzyskując odpowiednią ( kwalifikującą ) lokatę i liczbę punktów. Te zawody zostaną rozebrane na ul. Janka Bytnara.

Zawody w BlueCity są również zawodami Finałowymi i również musisz uzyskać do Nich kwalifikację ( podobnie jak w pierwszym przypadku).

Terminy obu Finałów są niezależne od siebie.

Eliminacja, o której piszesz nie jest brana pod uwagę z racji awarii systemu liczącego.

pozdrawiam

Robert Goś

Piotrek Okoński 

Wysłany: 21-03-2008, 18:13   

Dzięki za informacje i życzę wesołych świąt.

adam smuk

Wysłany: 22-03-2008, 08:45   

Robert, gdzie sie zapisac do finalu KMMT w Specu?
pS; Wesolych Swiat!

Jacek Żurek 

Wysłany: 23-03-2008, 19:54   

adam smuk napisał/a:
Robert, gdzie sie zapisac do finalu KMMT w Specu?
pS; Wesolych Swiat!

Na stronie www.rccars-poland.eu jak się pojawi informator i formularz zgłoszeniowy.

Wszystkie niezbędne informacje dot. HMP off-road oraz Finału KMMT przesłałem już do admina.

pozdrawiam
Jacek

kolka02 

Wysłany: 23-03-2008, 23:37   

rankingi (na dzień dzisiejszy) nie działają, tzn ich nie ma!

i moje pytanie:
Jeździłem w Dżentelmenie przy okazji zawodów off-road. czy w planowanych zawodach w sobotę nie będzię tej klasy???
w planach widzę tylko w niedzielę razem z on-road...

Jacek Żurek 

Wysłany: 24-03-2008, 19:04   

ranking Tamiya jest w chwili obecnej przygotowywany przez Roberta
jak skończy i mi go dostarczy to go opublikujemy

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu