Aktualne rankingi są już dostępne w miejscu, o którym pisałem w pierwszym poście tego tematu.
pozdrawiam
Robert Goś
[ Dodano: 28-03-2008, 10:54 ]
kolka02 napisał/a:
i moje pytanie:
Jeździłem w Dżentelmenie przy okazji zawodów off-road. czy w planowanych zawodach w sobotę nie będzię tej klasy???
w planach widzę tylko w niedzielę razem z on-road...
Witam.
Klasa Gentelmen jest klasą On-road'ową . W eliminacjach ( z racji, że wielu rodziców dzieci , które brały udział w el. Off-road jeździło w tej klasie, dla ułatwienia była z nimi rozgrywana ) . Niestety warunki czasowe ( finały są jednodniowe ), nie pozwolą rozegrać tej klasy razem z off-roadami i będzie ona rozgrywana w niedzielę razem z on-road ( gdzie jest zresztą jej miejsce ).
Zawody w BlueCity są również zawodami Finałowymi i również musisz uzyskać do Nich kwalifikację ( podobnie jak w pierwszym przypadku).
Terminy obu Finałów są niezależne od siebie.
czy ranking do obydwu imprez jest brany ten sam, tzn. czy na podstawie tego samego rankingu będą tworzone listy startowe? czym się różnią te zawody? dlaczego są dwa finały?
Robert Goś []
Wysłany: 29-03-2008, 06:29
kolka02 napisał/a:
Robert Goś napisał/a:
Zawody w BlueCity są również zawodami Finałowymi i również musisz uzyskać do Nich kwalifikację ( podobnie jak w pierwszym przypadku).
Terminy obu Finałów są niezależne od siebie.
czy ranking do obydwu imprez jest brany ten sam, tzn. czy na podstawie tego samego rankingu będą tworzone listy startowe? czym się różnią te zawody? dlaczego są dwa finały?
Witam.
Rozumiem,że Twoje pytanie dotyczy finałów HMP ( 19-20.04.2008r ) i finałów KMMT ( 26-27.04.2008r ) - rankingi do tych dwóch Finałów są inne i różnią się od siebie. Do finałów HMP ranikng jest dostępny na stronie Komisji Modelarstwa Kołowego. Ranking do finałów KMMT jest dostępny na stronie, o krórej pisałem w pierwszym poście tego tematu i dotyczy tylko zawodników jeżdżących Tamiy'ami. Na podstawie tych dwóch niezależnych od siebie rankingów - będą tworzone listy startowe do tych finałów, dla każdego z osobna.
Pierwszy finał ( HMP ) dotyczy wszystkich zawodników jeżdżących różnymi modelami różnych firm ( którzy wzieli udział we wcześniejszych eliminacjach ). Natomiast finał KMMT dotyczy tylko zawodników, którzy jeżdżą modelami Tamiya ( uwzględniając w niekórych klasach odstępstwa, o których pisałem w pierwszym poście ).
pozdrawiam
Robert Goś
[ Dodano: 22-04-2008, 20:14 ]
Witam.
Zawodników, zgłoszonych do tych zawodów informuję, iż w najbliższy piątek ( 25.04.2008r ) od godziny 10:00 będzie już rozłożony tor ( jak zwykle przy fontannie ) i do godziny 21:00 będzie możliwość treningów.
Jednocześnie , na prośbę organizatorów tych zawodów, zamieszczam informację, iż z powodu malowania parkingu podziemnego prosi się zawodników w czasie zawodów i treningów o parkowanie samochodów na piętrowym parkingu zewnętrznym. Dojśćie z tego parkingu - łącznikiem z poziomu 1.
pozdrawiam
Robert Goś
[ Dodano: 25-04-2008, 13:48 ]
Witam Wszystkich.
Pragnę poinformować, iż do czasu otwarcia wejść do BlueCity wejście dla uczestników zawodów będzie odbywało się wejściem pracowniczym ( od strony parkingu zewnętrznego ). Z wejścia tego można kożystać od godziny 7:00 do 9:00. Od godziny 8:00 będzie również otwarty "łącznik" między parkingiem zewnętrznym a centrum BlueCity.
pozdrawiam
Robert Goś
Bukin
Wysłany: 25-04-2008, 15:22
CZY w kategorii Gentalman nadal tylko modele TT-01 i TL-01 oraz tylko orginalne częsci tuningowe Tamiya, Carson, Square???
Robert Goś []
Wysłany: 26-04-2008, 15:36
Witam,
dla zainteresowanych relacja z zawodów dziś o godzinie 17.00 w tele ekspresie.
pozdrawiam
Robert Goś
Wysłany: 07-08-2008, 10:16 zawody na Bemowie 30-31.08.2008
ponieważ nie mogę założyć nowego tematu, pozwolę sobie tu zadać pytanie. proszę je np przenieść do nowego tematu.
Czy zawody na bemowie 30-31.08 będą brane do klasyfikacji Tamiya Junior (2WD i 4WD), bo w kalendarzu ich nie ma i na wszystkich rankingach też brakuje pozycji?
Te zawody są finałami w klasach LOK i nie były dotychczas nigdy liczone jako dodatkowe eliminacje w ramach pucharu Tamiya, więc prawdopodobnie i tym razem nie będą. Ranking do Finału Tamiya, który ma się odbyć w Kielcach jest już zamknięty po ostatniej eliminacji w Tarnowie. Szkoda tylko, że nikt go nie publikuje
_________________ TT-01D - był
DF-03 - były 2
DB-01 - był
TRF-501X - były 2
TRF-511
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum