Nie mam pojecia gdzie to umiescic!
W modele sklejania no raczej nie...,garaz i inne to tez dosc dziwnie a wiec dam to tutaj jak cos to niech modek przeniesie
Mam takie pytanie czy mial ktos z was stycznosc z modelami samolotow odrzutowych zdalnie sterowanych.
Szukałem troche na google i nie znalazłem nic ciekawego...
1.Czy taki modelem moza normalnie latac bez zadnych licencji?a jesli trzeba to jakie.(modele tego zedu osiagaja ogromne predkosci ok 300km/h)
2.Gdzie kupic taki model, i jaka jest cena?
3.Jak z utrzymaniem takiego modelu? (jakie paliwo, na ile wytrzyma silnik, jak z czesciami)
4.Jak pilotowac takiego diabła?
No narazie to na tyle...
Ma ktos z was moze samolot na silnik spalinowy ze smigłem ??
Jesli tak to czy trudno sie go pilotuje?
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Quarien Pomógł: 14 razy Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 31-01-2009, 10:34
Cóż, koszt silnika odrzutowego to od trzech, do sześciu tysięcy dolców. Koszt modelu to jakieś 10k$. Z tymi 300km/h to mocno przesadziłeś. Owszem, taki model jest szybki, jakie przy takich prędkościach nawet zaawansowany modelarz miałby problem z ogarnięciem co się dzieje z modelem - a o wytrzymałości elementów już nie wspominam.
Co do zwykłych samolotów - dla śmiertelników, ja miałem dwa. Zwykły - praktycznie RTR i taki zbudowany od zera - z wszelakiego rodzaju listewek itp. Jeśli nie masz wprawy z samolotami, to mogę sobie rękę odciąć, że pierwszy lot zakończy się dość tragicznie
_________________ Nie ponoszę odpowiedzialności za wcielanie moich rad w życie.
W przypadku zastrzeżeń, co do mojej pracy, proszę o kontakt na PW.
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
Mialem jedynie stycznosć z modelem od wojka dwopłatowcem elektrycznym
I musze przyznac ze nie było nic trudnego Pomimo ze aparatura była aparatura 4 kanałowa albo 6 (chyba przesadzilemz tym 6 ) no juz nie pamietam ale było duzo funkcji
Ogladajac dzis sklep ATA natknąłem sie na calkiem fajny model Czy nadałby sie na poczatek?
A z tym 300km/h to nieprzesadzałem
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Dawid W Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 31 Skąd: Poznań
Wysłany: 31-01-2009, 13:43
W silniku odrzutowym masz nieograniczona moc, wiec mozesz rozpedzac sie cialge az do oproznienia baku .
_________________ HPI Wheel King 4X4 był
Traxxas Rustler 2WD
TA-04
Sanwa MX 3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum