Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z Mad'em
Autor Wiadomość
Somy49 

Wysłany: 31-12-2010, 16:58   Problem z Mad'em

Siema mam problem z moim Mad'em nie używałem go jakiś czas ok 2 miesięcy i w ostatnim czasie postanowiłem nim pośmigać kupiłem nowy pakiet do niego nowe baterie do pilota i wszystko podłączyłem i próbowałem ruszyć lecz nie reagował na ruchy aparatury ( nie skręcał nie jechał na przodu ani tyłu ) myślałem że się roztrymował i go go próbowałem trymować lecz to nic nie dało .... Co może być tego przyczyną że na ruchy nie reaguje ? Może być spalony odbiornik ? Proszę o pomoc :)

motyl

Wysłany: 01-01-2011, 22:00   

Przyczyn może być wiele, ja bym sprobował pożyczyć od kogoś inna aparature i jesli bedzie działac znaczy ze jest zepsuta aparatura jesli nie to cos w modelu. I sprawdź czy nowy pakiet(akumulator) działa :)

A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.

Somy49 

Wysłany: 02-01-2011, 12:23   

Już próbowałem zmieniać aparaturę i nic to nie dało.. Ale dzięki za pomoc ... Będę musiał go chyba oddać do naprawy bo już nie wiem co może być zepsute

amonsul 

Wysłany: 02-01-2011, 14:03   

proponuje ponownie zaprogramować regulator, szczegóły masz w instrukcji

Los Desperados Rally & Racing Team

KM95 

Wysłany: 01-05-2011, 13:11   Proszę o pomoc

Witam wszystkich ;) Mam Mad Fightera od około pięciu lat i praktycznie nic przy nim nie robiłem ponieważ nigdy mi nie psuł. Odrazu mówię że jestem zielony w sprawach naprawy elektroniki :P . Ale do rzeczy, model stał nie używany od kilku miesięcy i postanowiłem pośmigać nim na wiosnę. Zakupiłem nowy akumulator do modelu i problem polega na tym że po włączeniu modelu wszystko wygląda normalnie ale jak włączam pilota to model kompletnie wariuje tzn. sam jedzie do tyłu na pełnych obrotach lub do przodu. Gdy nacisnę spust do jazdy na przód uspokaja się ale za chwile znowu szaleje nie wiem co jest grane wygląda to jak by był uszkodzony pilot bo to dzieje się tylko po jego włączeniu z góry dzięki za pomoc ;)

motyl

Wysłany: 01-05-2011, 14:42   

Primo powinno się najpierw włączyć pilot, potem odbiornik (czyli najpierw pilot potem mad'a, nie odwrotnie). Sprawdź poziom naładowania baterii w pilocie. I sprawdź czy w po włączeniu w innym miejscu też są zakłócenia?

A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.

Odpowiedz do tematu