VlodY
Wysłany: 02-04-2010, 18:50 Problem z serwem (wrzuca na hamulec)
Witam wszystkich, wlasnie wrociłem z toru zly jak pies. Odpalilem auto (Kyosho Inferno ST US Sport GS) przejechalem 2 okrążenia i model sie zatrzymał bo serwo wrzuciło hamulec. Nie wiem o co z tym chodzi miałem juz kilka razy tak ale w poprzednich przypadkach bylo jeszcze zimno i myslałem ze moze prąd spadł w akumulatorkach i to jest przyczyną, po naładowaniu akumulatorkow problem znikał. Dzis miałem ze sobą swieżo naladowane akumulatorki na zapas i jak model sie zatrzymał nie przejmując sie zgasiłem silnik i wymieniłem akumulatorki na swieże ale ku mojemu zdziwieniu serwo dalej wrzuca na hamulec. Serwo nie reaguje na wciskany na apce gaz i hamulec, jak wylaczam apke serwo wraca w pozycje neutralną, właczam wrzuca chebel. Wiecie może dlaczego tak sie może dziać?
Teraz ładuje wszytkie akumulatorki, jak sie naładują zobacze czy problem zniknie.
..................................................................
Akumulatorki naladowane ponownie i wszytko dziala jak trzeba. Hmm ale nadal nie wiem o co kaman, jesli to wina slabego prądu w odbiorniku to dlaczego akurat te servo skreca na hamulec a 2gie servo skreca i dziala normalnie?
_________________ Kyosho Inferno ST US Sports
GXR28 GS
Ostatnio zmieniony przez VlodY 03-04-2010, 13:42, w całości zmieniany 1 raz
MarcinK
Wysłany: 03-04-2010, 09:01
może to głupi pomysł.. ale czy nie jest to wina układu failsafe?
VlodY
Wysłany: 03-04-2010, 10:23
W tym sęk że nie mam file safe:) To jest zwykły zestaw aparatura+auto prosto z kartonu nie dokładałem do tego jeszcze nic.
[ Dodano: 03-04-2010, 13:38 ]
Wczoraj po tym jak model postal w domu problem ustapil, dzis pojechalem po jezdzic i znowu wrociłem z tym samym problemem:/ Rece mi juz opadają nie wiem o co z tym chodzi i dlaczego akurat te serwo strajkuje a serwo skretu nie......................
_________________ Kyosho Inferno ST US Sports
GXR28 GS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum