Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Model na początek
Autor Wiadomość
pablomaster12 

Wysłany: 17-03-2011, 16:54   Model na początek

Witam. Chciałbym się spytać jaki model spalinowy kupić na początek? Chodzi mi o to aby nie był zbyt drogi(również w utrzymaniu) ale dość mocny i szybki. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

Ehh czy otrzymam odpowiedź na moje pytanie(nie wspominając innych), czy też olaliście mnie po prostu(z tego co się dowiedziałem nie tylko mnie) i macie mnie gdzieś? No bo w końcu ile można czekać na odpowiedź...
Tamiya Gravel Hound DF-02, Snow Leopard 1:16 - Heng Long

motyl

Wysłany: 20-03-2011, 16:08   

1. Na początek odradzam model spalinowy, za cenę najtańszego można kupić już elektyrki które przewyższają prędkościowo spalinówki a sądzę ze oto Ci chodzi.
2. Wybacz mój panie że nie zdążyłem panu odpowiedzieć szybciej...
ps. może jest to spowodowane tym, że nie wszyscy mamy tyle czasu co pan i udzielamy się na tym forum z własnych chęci, nie mamy za to żadnego wynagrodzenia a szkoda ;)

A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.

pablomaster12 

Wysłany: 21-03-2011, 08:50   

Dzięki, skoro odradzasz spalinówkę to czy mógłbyś przesłać linki do elektryków które przewyższają mocą, przyśpieszeniem i prędkością spalinówki? Zdecydowałem się na to gdyż pisaliście mi że mojego df-02 opłaca się tylko zmienić na inny model. A co do ceny to do maks 1600zł ten model :)

PS: Co do tamtego to się troszkę zdenerwowałem gdyż zauważyłem ile wyświetleń ma mój temat i nikt nic nie odpisywał, a tak po za tym to miałem zły dzień... Wybacz. :)

amonsul 

Wysłany: 21-03-2011, 10:14   

Proponuje przekopać historie formum. Znajdziesz tam informacje jaki model wybrać.

sugeruje też przejrzeć porostu ofertę sklepu, modeli nie jest tak dużo, wybierz jakiś który ci odpowiada i popytaj się o konkrety. oferty innych firm na tym forum nie można omawiać.

a każdy elektryk z zamontowanym mocnym silnikiem bezszczotkowym zasilany co najmniej 7,4 LIxx ( najlepiej 14,4v ) spełnia twoje kryteria.

Los Desperados Rally & Racing Team

pablomaster12 

Wysłany: 21-03-2011, 12:46   

Aha dziękuję za pomoc.

Odpowiedz do tematu