Witam.mam problem z heli sky watcher.Otóż w moim helikopterze serwomechaniz sterujący przechyłem (prawo i lewo ) czasami warjuje i robi bezsensowne ruchy niewiem co robic.Pomuzcie!!! za wszystkie posty z góry dziękuje
_________________ Nikko Subaru Impreza
Tamiya DF-02 Rising Storm
Nikko Sky Watcher
Hitec Flash 5 X System
Multiplex Easy Star
PAD Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 102 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-12-2007, 13:01
hmmm...
Z góry informuję że nie jestem modelarzem lotniczym, więc moja odpowiedz jest TEORETYCZNA (nie mam helikoptera rc)
ja również mam takie problemy, moje serwo czasem waruje, jest to spowodowane:
-zakłóceniami innych modeli (raczej AM)
-przykrótką anteną w apce
-zakłóceniami taksówek (tak gdzieś przeczytałem )
ale serwo mi waruje w SAMOCHODZIEnie w heli, więc nie jest to odpowiedz taka na 100%, bardziej wymysł początkującego
hmmmm
dzięki za odpowiedz to moga byc jedna zaklucenia mieszkam na gęstym osiedlu więc moze masz racje
Pozdro
Nikko Sky Watcher
Hitec Flash 5 X System
Multiplex Easy Star
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 30-12-2007, 13:14
antena w aparaturze jest tak oryginalnie dobrana żeby aparatura miała duży zasięg
przez taksówki lub też ochrona czy inne służby a dokładniej to przez cb radio które pracuje na częstotliwości bodajże 27MHz AM i czasami częstotliwości nakładają się z tymi modelarskimi
możesz zainwestować w fail-save który zabezpieczy model przed drobnymi zakłuceniami a w wypadku utraty sygnały z nadajnika wychamuje model lub utrzyma poziom gazu/skrętu itp.
//Skoro uzyskałeś satysfakcjonujące Cię informacje - temat zamykam. Jeśli okaże się, że rady były nietrafne i nadal potrzebujesz pomocy - napisz PW do mnie, to odblokuję. - Quarien
Nikko Sky Watcher
Hitec Flash 5 X System
Multiplex Easy Star
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum