Modelarstwo - tamiya.pl Strona Główna Modelarstwo - tamiya.pl
modele rc, modele do sklejania
•   Tamiya Carson - sklep  •   Portal  •  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 
   •   Informacje o zawodach  •  

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Model DF-01 Na początek???
Autor Wiadomość
kamilmialek 

Wysłany: 16-06-2011, 22:30   Model DF-01 Na początek???

Chciałbym się przywitać bo jestem nowy na tym forum i dopiero zaczynam się bawic w modelarstwie.
Miałem już 2 modele(bardziej zabawki) w 1 zjarałem elektronikę (zwarcie) a 2 się rozbił o ściane przy testowaniu max prędkości coś się musiało zjarać bo się zaczą rozpędzać i nie było nad nim kontroli z apki :roll:
A teraz wróćmy do tematu, bardzo chciałym mieć 1 model na aswalt na błotko i polne drogi, poprostu takie auto terenowo miejscie czyli SUV znalazłem DF-01 jak by to powiedzieć bardzo się w niego zapatrzyłem jest firmy Tamiya więc nie byle gó**o.
Czy jest wart uwagi?? dodam że ja osobiście modelami nie szaleję poprostu nie jadę po polnej drodze ile tylko fabryka dała tylko tak aby nic nie popsuć.
A takie pytanie i kończę
Czy mogę dorwać skrzynię biegów nie do tego modelu może z wiertaki wkrętarki 2 biegową
do jazdy po błocie do 5km/h i ok.30 -40 km/h po ulicy wiecej nie chcę.

motyl

Wysłany: 13-09-2011, 15:51   

Df-01 jest dobrym modelem na początek, lecz nie można połączyć wszystkich twoich życzeń.
Uważam że nie ma rzeczy do wszystkiego, na asfalt będzie dobry tt-01, na droge ziemną ubitą dobre będzie DF-01/02/03R do nie ubitej np. coś z crawlerów niestety w Tamiya jest nikły wybór.
Co do przekładni to da się zastosować dwu biegową przekładnie z wkrętarki wiecej dowiedsz sie na rctrial.pl

A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.

Odpowiedz do tematu