Mój problem polega na tym. Posiadam zabawkę traktora John Deere 7930 w skali 1:18.
Traktor jest zupełnie "goły". Chciałbym zamontować do niego napęd.
Wobec tego mam pytanie. Czy da się to zrobić do 100zł... Chciałbym aby regulowany był promień skrętu i gaz. Jak mam to zrobić...
Na paincie sobie możesz przerobić
Ps. Paint - aplikacja firmy Microsoft w systemach Windows służąca do obróbki grafiki rastrowej.Jednym słowem to niesamowity program do tworzenia grafiki
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
to jest tylko pracochłonne.
jak czyje się na siłach niech próbuje, jakby wszyscy tak podchodzili do tematu nie było by w ogóle modeli zdalnie sterowanych. Jak zniszczy przynajmniej będzie wiedział gdzie popełnił błąd.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Jak się chce to się wszystko da.. tylko czy chcesz żeby efekt końcowy wyglądał tak?
Pooglądaj na Niemieckich forach związane z maszynami rolniczymi rc, tam jest dużo podobnych przeróbek.
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Kupiłem samochód zdalnie sterowany z allegro. Rozebralem go. Silnik wymienie na większy z CD-ROM i lekko większe napięcie.
Sterowanie w tym samochodzie odbywało się za pomocą magnezów i małego zwoju miedzi, przez który przepływa prąd. Zamiast tego zwoju zalożę silnik. Podlączyłem na próbę, i pięknie kręci się w lewo i w prawo. W ten sposób otrzymam regulowany promień skrętu. Jeśli skręt będzie za szybki, to zwolnie silnik rezystorem.
pozostaje pytanie jaki jest zakres na jaki możesz zwiększyć obciążenie tego układu?
większy silnik to większy prąd, dodatkowo, zwiększenie napięcia dodatkowo bardzo obciąży elektronikę.
jest duża szansa że pójdzie z dymem układ zasilania. ( nie wiem jak to jest tam rozwiązane )
lub upala się ścieżki.
co do skrętu to widzę jeden problem, silnik będzie kręcił się dopóty dopóki będziesz miał podawane napięcie, potem zostanie w takiej pozycji, czyli nie będziesz miał opcji automatycznego powrotu do pozycji neutralnej.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Postanowiłem zostawic stary silnik, lecz zastosuję kilka zębatek, które zmniejszą prędkość, zaś zwiększą moc.
A co do skrętu, o taki efekt mi chodziło. Przy traktorze to bardzo praktyczne rozwiązanie.
Jeśli będę chciał wyprostować koła, to w pilocie będę kontrowal.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum