Na wstępie witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Wojtek. Chcę zakupić model tzw. "gotowca" bo z racji braku czasu trudno mi będzie złożyć coś samemu. Napęd raczej elektryczny ale nie upieram się, może być spalinowy. Do wydania mam 2-2,5tyś pln. Interesuje mnie coś co można by w przyszłości zmodernizować (zawieszenie, napęd itd.). Coś co mi się spodobało jest TO lub TO . Takie modele mi się podobają i coś w tym stylu mnie interesuje. Proszę o jakieś podpowiedzi lub konkretne namiary(linki) na dobre modele. Nie znam firm które robią dobre modele i nie chciałbym kupić "kaszany". Pozdrawiam
Wojciech
Najpierw zacznę od firm, ja mam zaufanie do Tamiya, Carson, HPI, Muchmore, oczywiście każda z tych firm ma swoje lepsze jak i słabsze strony
Ja bym Ci proponował kupić 'podwozie' np. TRF 501X lub TRF511 lub jakiś inny model z TRF wierz mi że nie będziesz żałować a z jak to nazwałeę modernizacją nie będzie problemu, bo praktycznie każdą częsc tego modelu można nabyć oddzielnie
A jeśli miałbyś zamiar ulepszać, modernizować model to najlepiej jak sam go złozysz, bo wtedy będziesz wiedział co gdzie i jak ;D. Złozenie modelu zajmie Ci najwyzej pare godzin, mi osobiscie rozłozenie na częsci, przeczyszczenie i złożenie zajmuje do godziny
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Odradzam spalinowy na początek, co chwile trzeba regulować silnik, czyscic go i w sumie szybko się zużywa, brak kompresji itp. . Przy marnym wyregulowaniu bedziesz miał podobną prędkość jak na bezszczotce w elektryku
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum