Wysłany: 07-12-2010, 07:09 Wybor pierwszego modelu
Witam. Chce kupic sobie model stricte do driftowania. Niestety nie znam sie na tym, dlatego tez prosze Was o rade. Jaki model powinienem kupic i za ile? Jezdzic nim zamierzam glownie w domu i jak bedzie sucho to po asfalcie lub betonie.
Wypatrzylem sobie w sklepie model flying fish 2 bmw od hsp za 325zł, ale sprzedawca powiedzial mi, zebym na poczatek kupil sobie model hpi micro rs4 albo cos od x-mods. Co sadzicie o tych modelach? Czego powinienem szukac?
skoro poszukujesz modelu do driftu, a w tym sklepie znajdziesz tylko TT-01D w wypadku tamii, proponuje jednak udać się na stronę/forum driftu rc.
myślę ze tam znajdziesz najwięcej informacji jakim sprzętem i jak zacząć przygodę z driftem RC.
co do modeli mi mikro to w przypadku x-modsa jest to tylko zabawka. co prawda zajawkowicze potrafią wepchnąć tam bezszczotke i lipo, ale wtedy z standardowego modelu zostaje tylko karoseria , generalnie nie polecam. w przypadku rs4 jest model który spokojnie pozwala powalczyć na zawodach i jest najrozsądniejszy wybór o ile będziesz jeździł tylko na równym jak stół asfalcie lub na hali.
na wypad na podwórko zdecydowanie najlepiej się sprawdza skala 1:10.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum